Boulevard en Telegraaf: ‘Schollaardt nieuwe Stenders’

RTL Boulevard en De Telegraaf hebben vernomen dat Annemieke Schollaardt de nieuwe Rob Stenders wordt op NPO Radio 2. Ze zou dan elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur te horen zijn en daarmee de enige vrouw in de dagprogrammering worden. Dat melden bronnen aan beide media. Radio 2 wordt beschuldigd een ‘wit mannenbolwerk’ te zijn. “Bij de NPO leeft al geruime tijd de wens om vrouwen een prominentere plek in de programmering te geven en daar past deze stap prima bij.

Het AD meldde eerder dat de naam van Michiel Veenstra rondzingt als mogelijke opvolger, maar het twee-tot-vier-tijdslot is van Avrotros, en niet van Veenstra’s werkgever NTR. Schollaardt is wél werkzaam voor Avrotros. Nu maakt ze radio in het weekend.

Luuk Ikink van RTL Boulevard heeft Schollaardt opgebeld. “Ze zei: ‘Ik zeg er nu even niks over, je moet bij de communicatie-afdeling zijn.’ Je denkt dan meteen dat het waar is.”

Boulevard-expert William Rutten: “Het is een topidee om haar te vragen. Het wordt tijd dat er daar een keer een vrouw komt. Er zijn veel te weinig vrouwen op de FM.”

Foto: Avrotros/Nico Kroon

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen