Beau vindt focus Matthijs verbazingwekkend

Beau van Erven Dorens vindt de focus waarmee Matthijs van Nieuwkerk seizoen in seizoen uit zijn talkshow maakt verbazingwekkend. Dat vertelt hij in de VARAgids. Van Erven Dorens heeft Van Nieuwkerk van dichtbij aan het werk gezien. “Ik heb als tafelheer bij DWDD vaak naast Van Nieuwkerk gezeten en ik verbaasde me elke keer over de focus die hij heeft. Van tevoren is hij tegenover het publiek de hartelijkheid zelve en praat hij uit de losse pols over van alles en nog wat.

Het is onderdeel van Van Nieuwkerks voorbereidingsritueel. “Dan wordt er nog een paar minuten Aretha Franklin gedraaid, kijkt hij nog snel wat papiertjes door en dan gaat hij los.

Wat hij bewondert aan de VARA-ster, is zijn concentratie. “Tijdens de show is hij zó gericht op de gast die hij ondervraagt, dat het net is alsof het publiek er niet is. Als pleaser wil ik graag dat iedereen het naar zijn zin heeft. Terwijl ik mij natuurlijk niet moet bezighouden met de mensen in het publiek, maar met de mensen die thuis voor de buis zitten.”

Van Erven Dorens heeft een groot respect voor de sterren die seizoenenlang een talkshow dragen. “Aan het eind van het seizoen protesteert het haar van Matthijs een beetje en gaan de oogleden van Humberto wat hangen, maar ze geven niet op. Nóóit.

Het VARAgids-interview met Van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL Late Night

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen