Geen commerciële tv bij NRC’s beste tv van 2017 tot nu

Bij de beste tv van 2017 tot nu toe hoort geen programma van een commerciële zender. Dat vindt tv-recensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad. Beerekamp komt elke twee maanden met een top vijf van de beste programma’s van de afgelopen periode. Zowel in de periode januari-februari als in maart-april behoorden volgens hem alleen publieke programma’s tot de top. Made in Europe was zijn nummer één in de eerste periode, Himmlers hersens heten Heydrich in de tweede.

Zijn top vijf in januari-februari bestond naast Made in Europe uit de programma’s Zondag Met Lubach, TreurTeeVee, Dream School en Wie is de Mol. Dat laatste programma is de favoriet van tv-kijkend Nederland.

Geïnspireerd door het afwisselende en telegenieke landschap van de staat Oregon en puttend uit een lange ervaring, is het zeventiende seizoen van de vossenjacht voor BN’ers het beste tot nu toe”, zei Beerekamp over de tv-hit.

Deze maand bestaat de top vijf uit Himmlers hersens heten Heydrich, Goede Hoop, Panorama Pijbes, Pauw & Jinek: de verkiezingen en Floortje Naar Het Einde Van De Wereld.

Van deze vijf was Pauw & Jinek veruit het meest besproken. “De hoge kijkcijfers bevestigden eens temeer dat kijkers, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, dol zijn op politieke informatie, mits in een lichte en aansprekende vorm.

De top vijfs van januari-februari en maart-april kunt u lezen via de NRC-site.

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen