RTL 4 vervangt Premiersdebat door Rode Hoed Debat

Foto: SBSRTL 4 vervangt het geannuleerde Premiersdebat op 26 februari door het RTL Rode Hoed Debat. Hieraan doen de lijsttrekkers van de vijf volgende partijen mee: CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA. Dat heeft de tv-zender laten weten. Onder leiding van Frits Wester gaan de lijsttrekkers vanaf 21.00 uur bij RTL4 in debat over hun opvattingen, verschillen, leiderschap en de toekomst van Nederland. “RTL geeft hiermee gehoor aan een massale roep van kijkers om meer debat op tv.”

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws, zegt: “We hebben gemerkt dat heel veel kiezers zoekende zijn en behoefte hebben aan meer informatie. Ze stellen ons actief die vraag. Ook onder de politieke partijen is er een breed gedeelde wens om prime time de degens te kruisen en kiezers te informeren over hun belangrijkste standpunten.”

We zien het als onze taak om aan die behoefte tegemoet te komen. Daarom hebben we besloten de verkiezingscampagne op tv met dit debat af te trappen. Ik kan zeggen dat alle vijf lijsttrekkers ondertussen hebben toegezegd.’

RTL heeft – na het afhaken van PVV en VVD voor het Premiersdebat – deze keer gekozen voor de grootste vijf partijen in de Peilingwijzer na PVV en VVD. CDA, D66 en GroenLinks liggen daarbij op kop. De verschillen met SP en PvdA zijn in de laatste Peilingwijzer zeer gering.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen