Peter R. de Vries haalt in Paay-rel hard uit naar TMG

Peter R. de Vries houdt ook het TMG-mediaconcern verantwoordelijk voor de publieke vernedering van diva Patricia Paay. GeenStijl, dat er donderdag bewust voor koos om de Nederlandse massa op de seksvideo van Patricia Paay te wijzen, is immers een volledige dochter van de Telegraaf-groep. Dat zei hij donderdagavond in RTL Boulevard. De Vries vindt het opvallend dat Telegraaf-coryfee John van den Heuvel Paay bijstaat, terwijl een andere TMG-tak haar kapotmaakt.

Van den Heuvel zei donderdag in een telefonische reactie in RTL Boulevard dat hij de actie van GeenStijl verwerpelijk vindt: “Dat vind ik moreel verwerpelijk. Bovendien is het hartstikke strafbaar wat GeenStijl doet. Ik heb Patricia Paay aan de telefoon gehad en zij is helemaal kapot.

Daar haakte De Vries op in. “Het is eigenlijk heel pikant dat John van den Heuvel hier vertelt, want Patricia Paay had hem om hulp gevraagd van de week. Dat heeft hij ook gegeven, heel correct. En wat gebeurt er dan? Dat nota bene GeenStijl, wat honderd procent eigendom is van De Telegraaf, díe gaat dat dan vervolgens even verspreiden, terwijl ze weten dat het onrechtmatig is en Patricia dat absoluut niet wil. Ik heb daar bijna geen woorden voor. Die gasten bij GeenStijl zijn zúlk uitschot.

TMG is behoorlijk hypocriet bedrijf, vindt De Vries. “Ik vind dit ook het Telegraaf-concern aan te wrijven. Dat je aan de ene kant in je hoofdartikelen verhalen hebt over fantsoen en de verloedering van de maatschappij, maar ondertussen zo een website exploiteert, waar mensen door het slijk worden getrokken op een onrechtvaardige manier.

Het zijn echte onbenullen bij GeenStijl, oordeelt hij. “Ze hebben dit willens en wetens geplaatst, terwijl ze wísten dat het onrechtmatig was. Ze kwakken dit er gewoon op en denken: zo, lekker!

Toen Luuk Ikink opmerkte dat GeenStijl de video niet zelf heeft geplaatst, maar er alleen naar verwees, reageerde De Vries geprikkeld: “Fijn dat je het even voor ze opneemt. Die gasten bij GeenStijl die dit hebben geflikt, die zijn van de ratten besnuffeld.

Reactie GeenStijl

GeenStijl lijkt niet zo onder de indruk van de woeste reacties uit het Boulevard-kamp. “RTL Boulevard was al dagenlang aan het gnuiven over dat filmpje. Dus we dachten, nou, alstublieft dan maar. Maar nu is iedereen opeens hartstikkende boos, vooral de Yolanthe– en Georgina Verbaan-vernielers van RTL Boulevard, met Joran van der Sloot-sloper Peter R. de Vries voorop. Maar de meeste mensen in Nederland moeten gewoon heel hard lachen.

De Vries reageerde in Jinek weer op die reactie: “Het is een buitengewoon slechte en hypocriete reactie. Dit zijn mensen die willens en wetens een ander kapotmaken en daar hun beroep van hebben gemaakt. Dat is heel kwalijk. Ik krijg elke dag mails van mensen die op internet gechanteerd worden en die afpersers gedijen van het gedrag van GeenStijl en Dumpert.

Dit is niet zomaar een obscuur websiteje. GeenStijl en Dumpert zijn honderd procent bedrijven van De Telegraaf. Ze faciliteren dit gedrag. Ook als ze worden gewaarschuwd dat iets gaat gebeuren, treden ze niet op.”

Het is dezelfde Telegraaf die er drie dagen de krant mee opent als een treitervlogger iets doen in Zaandam. De echte verloedering zit in dit soort sites.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen