Half miljoen zien Nynke de Jong 2016-test winnen

Geplaatst op vr 30 dec 2016 om 8:43

Columniste Nynke de Jong won De Nationale 2016 Test donderdagavond op NPO 3 voor het oog van 536.000 kijkers. De televisietest behaalde een marktaandeel van 8,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het was een nek-aan-nek race onder de bekende Nederlanders. Uiteindelijk deed De Jong het het best met 21 goede antwoorden van de 25 vragen. Ze werd op de voet gevolgd door collega-AD-columnist Özcan Akyol met 20 goede antwoorden.

Cabaretière Soundos el Ahmadi eindigde als derde met 18 goede antwoorden. Ze gooide tevens hoge ogen met haar overtuigende dance moves, nadat hiphopper Anthony Benjamin de move van 2016, The Dab, demonstreerde.

Het publiek in de studio speelde ook mee, net als de kijkers thuis. Zij werden uitgedaagd om via tablet, smartphone of gewoon ouderwets met pen en papier mee te spelen.

De publiekswinnaar had de absolute topscore met maar liefst 23 goede antwoorden. De middelbare scholier uit Apeldoorn miste onder meer het antwoord op de vraag in welke stad Max Verstappen de Grand Prix won.

De test werd gepresenteerd door Sophie Hilbrand.

Foto: BNN-VARA, Estera Marysia
8 Reacties op “Half miljoen zien Nynke de Jong 2016-test winnen”


 1. Anoniem

  Dit nieuws is zo interessant dat niemand reageerd…

 2. ANONYMOUS

  als een Nynke de Jong wint zegt dat heel veel over de rest van de deelnemers.

 3. Anonymous1

  Ohja? Hoezo dan?

 4. Sjaak

  Op twitter las ik alleen dat die Soundos voortaan haar mond moet houden. Afgewezen door Matthijs en nooit grappig.

 5. Walter

  Gisteren Slimste Mens en Darts gekeken.

 6. Mark

  Max Verstappen vraag is nou juist net de makkelijkste. En ik kijk geen F1.

 7. toxilogic

  Na een aardige slimste mens waar niemand wist wat een Zamboni was en de enige man natuurlijk de winnaar was, zodat de vrouwen die bepaald geen vrienden waren, het uit konden vechten waarbij links verloor van rechts. Zapte ik een verder in de quiz bij vraag 10 en heb me daarna goed vermaakt, maffe vragen en goed format en prima interacties met en van de deelnemers, vooral Özcan Akyol kwam een paar keer sterk uit de hoek. Soundos el Ahmadi showde haar spillebenen in een dwaze poging om te compenseren voor die burkavrouwen, ondertussen wel verdienstelijk derde, ja de allochtone deelnemers aan de quiz kwamen goed voor de dag.

 8. arie

  ik vind haar een heel matige columniste.
  geen echte eigen mening en meewaaien met alles en nog wat, b.v. in DWDD.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.