Half miljoen zien Nynke de Jong 2016-test winnen

Columniste Nynke de Jong won De Nationale 2016 Test donderdagavond op NPO 3 voor het oog van 536.000 kijkers. De televisietest behaalde een marktaandeel van 8,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het was een nek-aan-nek race onder de bekende Nederlanders. Uiteindelijk deed De Jong het het best met 21 goede antwoorden van de 25 vragen. Ze werd op de voet gevolgd door collega-AD-columnist Özcan Akyol met 20 goede antwoorden.

Cabaretière Soundos el Ahmadi eindigde als derde met 18 goede antwoorden. Ze gooide tevens hoge ogen met haar overtuigende dance moves, nadat hiphopper Anthony Benjamin de move van 2016, The Dab, demonstreerde.

Het publiek in de studio speelde ook mee, net als de kijkers thuis. Zij werden uitgedaagd om via tablet, smartphone of gewoon ouderwets met pen en papier mee te spelen.

De publiekswinnaar had de absolute topscore met maar liefst 23 goede antwoorden. De middelbare scholier uit Apeldoorn miste onder meer het antwoord op de vraag in welke stad Max Verstappen de Grand Prix won.

De test werd gepresenteerd door Sophie Hilbrand.

Foto: BNN-VARA, Estera Marysia

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen