‘Giel Beelen verdient niet 440 maar 565 duizend euro’

Giel Beelen verdient niet 440 duizend euro, zoals de VARA in zijn jaarverslag over 2015 meldde, maar 565 duizend euro. Dat blijkt uit ‘nieuwe informatie’ die in handen is van De Telegraaf, meldt de krant vandaag. Een ingewijde vertelt aan De Telegraaf dat die 440 duizend euro jaarlijks nog eens wordt aangevuld. “Nieuwe informatie maakt duidelijk dat zijn omroep BNN-VARA daar uit eigen middelen nog eens 125.000 euro per jaar bijlegt, wat het totaal op een lieve 565.000 euro brengt.”

Een enorm bedrag, aldus de krant. “En dat allemaal om te voorkomen dat hij naar een commerciële zender zou overstappen…

Volgens De Telegraaf krijgt Beelen deze beloning in elk geval tot eind 2018. De krant vindt het vooral stuitend, omdat Beelen radio maakt op het kwakkelende 3FM. Bovendien is hij gestopt met zijn dagelijkse ochtendshow en komt naar nu een veel minder prominent weekendprogramma voor terug.

Een woordvoerder van BNN-VARA zegt in de krant: “De beloning van presentatoren wordt zo snel als mogelijk aangepast indien de werkzaamheden veranderen, zodat er altijd sprake is van een passende beloning.

Zelf maakt Beelen zich niet zo druk in de krant (via Blendle): “Ik zal mijn boekhouder eens vragen wat ik verdien.

NU.nl heeft aan politici gevraagd wat zij hiervan vinden. D66, VVD en PvdA laten zich hier kritisch over uit en willen dit onderzocht hebben.

Uit het eerdergenoemde jaarverslag bleek dat Matthijs van Nieuwkerk met een salaris van 580.000 euro de best betaalde NPO-ster is. Of hij stiekem ook meer salaris krijgt, is niet duidelijk.

In 2014 verdienden zes presentatoren van de NPO boven de WNT-norm. In 2015 waren dat er tien. Dat komt volgens de NPO omdat de WNT-norm flink gedaald is, namelijk van 230.474 euro in 2014 naar 178.000 euro in 2015.

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen