‘Giel Beelen verdient niet 440 maar 565 duizend euro’

Geplaatst op wo 30 nov 2016 om 9:27

Giel Beelen verdient niet 440 duizend euro, zoals de VARA in zijn jaarverslag over 2015 meldde, maar 565 duizend euro. Dat blijkt uit ‘nieuwe informatie’ die in handen is van De Telegraaf, meldt de krant vandaag. Een ingewijde vertelt aan De Telegraaf dat die 440 duizend euro jaarlijks nog eens wordt aangevuld. “Nieuwe informatie maakt duidelijk dat zijn omroep BNN-VARA daar uit eigen middelen nog eens 125.000 euro per jaar bijlegt, wat het totaal op een lieve 565.000 euro brengt.”

Een enorm bedrag, aldus de krant. “En dat allemaal om te voorkomen dat hij naar een commerciële zender zou overstappen…

Volgens De Telegraaf krijgt Beelen deze beloning in elk geval tot eind 2018. De krant vindt het vooral stuitend, omdat Beelen radio maakt op het kwakkelende 3FM. Bovendien is hij gestopt met zijn dagelijkse ochtendshow en komt naar nu een veel minder prominent weekendprogramma voor terug.

Een woordvoerder van BNN-VARA zegt in de krant: “De beloning van presentatoren wordt zo snel als mogelijk aangepast indien de werkzaamheden veranderen, zodat er altijd sprake is van een passende beloning.

Zelf maakt Beelen zich niet zo druk in de krant (via Blendle): “Ik zal mijn boekhouder eens vragen wat ik verdien.

NU.nl heeft aan politici gevraagd wat zij hiervan vinden. D66, VVD en PvdA laten zich hier kritisch over uit en willen dit onderzocht hebben.

Uit het eerdergenoemde jaarverslag bleek dat Matthijs van Nieuwkerk met een salaris van 580.000 euro de best betaalde NPO-ster is. Of hij stiekem ook meer salaris krijgt, is niet duidelijk.

In 2014 verdienden zes presentatoren van de NPO boven de WNT-norm. In 2015 waren dat er tien. Dat komt volgens de NPO omdat de WNT-norm flink gedaald is, namelijk van 230.474 euro in 2014 naar 178.000 euro in 2015.

Foto: BNN-VARA








18 Reacties op “‘Giel Beelen verdient niet 440 maar 565 duizend euro’”


 1. Sjaak

  Dit durft die Tim Hofman zeker niet aan de kaak te stellen met zijn kut vlogje?

 2. Bart M

  Het grote graaien wordt vooral gebezigd bij de rode kliek.

 3. Johan

  Ik kan me hier niet zo druk om maken. Je weet nu eenmaal dat radio en TV presentatoren goed worden betaald. Prima om vinger aan de pols te houden wat met belastinggeld gebeurt, maar deze presentatoren zouden fors meer kunnen verdienen bij de commerciëlen. Met afgunst en vingerwijzen hoeveel ze wel niet krijgen schiet je niks op.

 4. Olivier

  Ik gun iedereen een topsalaris, maar niet van belasting geld. Hoe is het toch mogelijk dat dit nog steeds kan onder de normering topinkomens. Dat een DJ bijna 3x het salaris krijgt van de MP. Echt bizar. Misschien doet Giel veel aan goede doelen, dat zou best kunnen en geef hem ook geen ongelijk dat hijj het graag ontvangt, maar dat het wettelijk gezien nog steeds mogelijk is vind ik onbegrijpelijk.

 5. David

  Dit is dus Nederland anno 2016…. Talentloze babbelaar graait 565 k bij elkaar, voor het opzetten van wat plaatjes…

 6. DOEI

  Echt onbegrijpelijk dat iemand bijna zes ton verdient met plaatjes draaien. Diep en diep treurig.

 7. Roel

  Dat Giel zo’n salaris ontvangt ligt niet aan hem. We moeten ons vooral drukmaken om de idioten die dergelijke salarissen uitdelen.

 8. Rubicon

  Gun het Giel maar eens te meer signaal eindelijk eens de PO te reorganiseren. Weg uit het commerciele denken. Waanzin dat personen voor dit soort bedragen vastgehouden worden uit angst naar commercielen te gaan. Laat ze gaan. Veel plezier van gehad tijd voor een ander. Zucht

 9. Otto Groeneveld

  Hahaha en n met het glazen huis zakgeld bij kinderen uit hun zakken praten, wat een verschrikkelijk zaadje die gozer.

 10. Walter

  5 ton voor Giel Beelen –> gelijk directie van NPO ontslaan of spoedreactie uit de politiek.

  Dit is echt ongelofelijk; de man trok een radioshow met jaarlijks minder kijkers, komt vaker negatief in het nieuws, maar strijkt toch even 5 ton op. En dan nog schaamteloos met je kop in beeld komen op tv. Laat die gozer lekker naar de commerciëlen gaan…

 11. Anoniem

  Hoe linkser ze zijn hoe meer ze graaien

 12. PeDante lul

  Heel die publieke opheffen zooitje graaiers die ook de waarheid niet durven te publiceren, weg ermee.

 13. Anoniem

  @David
  woensdag 30 november 2016 om 10:06
  Talentloze babbelaar graait 565 k bij elkaar, voor het opzetten van wat plaatjes…

  Je bedoelt te zeggen “voor het opzetten van wat mp3tjes…”

 14. Anoniem

  Omdat hij anders zou overstappen naar de commerciëlen aldus de VARA. Jaren lang voor niets geweest want, die hoeven hem helemaal niet. Toen niet en nu niet. Zelfs Radio2 wil hem niet. Daarom gaat hij nu maar dat weekend programma doen op 3FM. Past totaal niet bij de rest van de vernieuwde zender. Giel geef jong talent nou toch eens de kans om die uren te vullen. Men denkt bij de VARA/3FM al jaren dat Giel een hele populaire dj is. Zijn Ochtendshow was zeker de beste qua onderdelen maar Giel zelf was nou juist als enige in zijn eigen format vervangbaar voor elke willekeurige dj van de zender. De populaire dj’s (die zender maakten) van 3FM waren Gerard Ekdom, Coen & Sander, Michiel Veenstra, Timur Perlin en Ramon Verkoeijen. Die zijn nu bijna allemaal weg. De zender is bijna net zo dood als Veronica. Daar zal Giel in het weekend niets aan veranderen. Tip, Ga voor een meer Studio Brussel stijl en laat de zender meer om de muziek draaien i.p.v. de programma’s, dj’s en andere zaken. Verzin daar ook 2 of meerdere events bij en doneer (zoals al meer experts en oudere 3FM dj’s hebben aangegeven) Serious Request vanaf volgend jaar aan Radio2.

 15. Arie

  Als het salaris van Giel net zo ingezakt zou zijn als zijn kijkers op 3FM dan zat hij nu aan het bestaansminimum.

 16. Wendy's dealertje

  Vara faalt, dus exit.

 17. Beetjedom

  @Arie Kijkers? Een radio DJ heeft geen kijkers maar luisteraars.

 18. Aquarius

  @David 30 november 2016 om 10:06:
  Proef ik hier wat afgunst???. Doe effe reëel, wat zou jij doen als jij zoveel kon verdienen “met het het opleggen van plaatjes”?

  Het gaat erom of het salaris acceptabel is t.o.v. van wat hij zou verdienen bij de
  commerciëlen.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.