Geert Wilders blijft Opsporing Verzocht gebruiken

Geert Wilders blijft het programma Opsporing Verzocht van Anniko van Santen inzetten als middel om stemmen te werven. Ook over de uitzending van dinsdagavond heeft hij getwitterd. Dat is te zien op het sociale medium. Opsporing Verzocht laat zien dat veel misdaden in ons land worden gepleegd door mensen van een niet-westerse komaf. “Opnieuw weinig Zweden en Canadezen in Opsporing Verzocht vanavond…“, twitterde de PVV-leider na de uitzending op NPO 1.

Wilders gebruikt Opsporing Verzocht al jaren als hét bewijs dat Nederland een Marokkanenprobleem heeft. “Degene die na een week naar Opsporing Verzocht te hebben gekeken, zegt dat we geen Marokkanenprobleem hebben, snapt er helemaal niets van“, zei hij ooit.

Nieuwe Revu meldde in 2014 op basis van anonieme bronnen dat de NPO en bepaalde politici in Den Haag er bij Opsporing Verzocht op zouden hebben aangedrongen om minder criminelen ‘met een Marokkaans accent’ of ‘met Noord-Afrikaans uiterlijk’ in de uitzending te hebben.

Een anonieme medewerker vertelde (via Blendle): “We willen misdaden oplossen, maar tegelijk krijgen we het verwijt dat we een Marokkanenprobleem helpen creëren. De wereld op zijn kop. Alsof we erop uit zijn om reclame voor Geert Wilders te maken. De politie heeft nu eenmaal zijn handen vol aan het opsporen van Marokkaanse criminelen.

Dit verhaal is overigens ontkend door de NPO en Opsporing Verzocht. “Pertinent onjuist“, werd het genoemd.

Foto: NOS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen