Anouk weigerde aandeel van tien procent in The Voice

Anouk heeft een aandeel van vijf tot tien procent in de wereldwijde rechten van The Voice geweigerd. Dat zegt platenbaas Tony Berk, die nauw betrokken is bij The Voice, in de YouTube-talkshow van Anouk. The Voice-bedenker John de Mol zat voorafgaand aan het eerste seizoen van het programma achter Anouk aan. In een poging om haar over te halen mee te doen bood hij haar rechten aan. “Ze had vijf tot tien procent van de rechten in de zak kunnen steken“, aldus Berk.

Anouk kan zich het gesprek met De Mol nog goed herinneren. “In het begin dat The Voice begon, toen het er nog niet was, kwam John aan met een boekwerk. Hij zei: ‘Anouk, ik heb een idee voor een show en dit gaat het worden.’”

Berk: “We hebben daar gezeten en John heeft haar ter plekke een aandeel in de rechten wereldwijd aangeboden. Ze had echt nooit meer hoeven werken.”

Anouk: “Dat is echt heel erg. Dat heb ik geweigerd. Ik had nooit meer hoeven werken. Kees was toen ook al mijn manager, maar het was de enige keer dat hij niet bij de bespreking was, ha ha.

Berk: “Je ging weg en je zei: ‘John, ik weet zeker dat dit een groot succes gaat worden.’”

Anouk: “Nee, dat wist ik ook zeker. Ik heb het doorgelezen en zei: ‘Dit gaat het worden.’”

De zangeres weigerde The Voice mede omdat ze het niet leuk vond dat kandidaten haar ook níet konden kiezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen