‘Rutte heeft ‘pleur op’ in Zomergasten ingestudeerd’

Foto: BNNFrits Wester denkt dat Mark Rutte zijn ‘pleur op’-uitspraak in Zomergasten heeft ingestudeerd. Dat zegt hij op de website van RTL Nieuws. Rutte liet een fragmentje zien met vervelende Turken die zich misdragen in ons land en gaf aan dat hij hen liever zit ‘oppleuren’ naar Turkije. “Mark Rutte heeft deze ‘pleur-op’-uitspraak heel goed ingestudeerd. Hier is goed over nagedacht: Mark Rutte zocht een fragment waarin hij iets hards en stoers kon zeggen. Dat is dit“, zegt Wester.

Wester vindt het slim van Rutte. “Door te zeggen dat dit soort Turken op moet pleuren, zet Rutte zichzelf allereerst naast de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb.

Maar ook laat Rutte een PVV-geluid horen, zegt Wester. “Rutte wil met deze uitspraak ook PVV-stemmers winnen. Hij laat zien dat hij boos kan worden en harde taal kan spreken. Hij neemt hiermee dus zowel de PVV als Aboutaleb de wind uit de zeilen.

Wester heeft de uitzending van Zomergasten met Mark Rutte geanalyseerd. Zijn bevindingen kunt u vinden op de website van RTL Nieuws.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen