Zomergasten met Mark Rutte breekt kijkcijferrecord

Foto: Q-musicMinister-president Mark Rutte heeft Zomergasten een kijkcijferrecord bezorgd. Nog niet eerder keken er in de afgelopen tien jaar zo veel mensen naar het VPRO-programma. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zomergasten met Rutte was ondanks de forse concurrentie met Heel Holland Bakt (2,5 miljoen kijkers) goed voor 925.000 kijkers. Daarmee is het de meest bekeken aflevering sinds 2003, toen Paul de Leeuw te gast was in de uren durende talkshow.

In de hele geschiedenis van Zomergasten trokken slechts drie afleveringen meer kijkers dan de aflevering met Rutte: die met Youp van ’t Hek in 2001 (1,3 miljoen kijkers), die met Mies Bouwman in 2002 (1,1 miljoen kijkers) en die met Paul de Leeuw in 2003 (1 miljoen kijkers).

De meest bekeken afleveringen in de afgelopen tien jaar, na de aflevering met Rutte, zijn die met Jan Marijnissen in 2010 (837.000 kijkers) en die met Linda de Mol in 2007 (897.000) kijkers.

De VPRO heeft op YouTube een samenvatting van Rutte in Zomergasten geplaatst. Die duurt vijf minuten en kunt u ook onderstaand bekijken:

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen