Jan Versteegh vindt slecht bekeken 3LAB belangrijk

Foto: RTLHoewel er geen hond kijkt naar 3LAB, denkt presentator Jan Versteegh toch dat de themaweek erg belangrijk is. Dat geeft hij vandaag aan in het AD. 3LAB, de jaarlijkse themaweek waarin NPO 3 een hele rits aan nieuwe tv-formats uitprobeert, is momenteel in volle gang. Versteegh is dit jaar de presentator van het tv-laboratorium. “Voor omroepen is het dé manier om nieuwe programma’s te testen en het publiek kan direct reageren“, zegt hij over het belang van de kostbare themaweek.

Tv-liefhebbers krijgen elke avond weer geheel nieuwe programma’s voorgeschoteld en kunnen daar op reageren via de gebruikelijke kanalen. “Voor de makers is het mooi dat ze direct feedback krijgen van het publiek en niet alleen van de zenderbazen. Je weet dus meteen of je programma aanslaat.”

Tussen de programma’s door praat Versteegh in Green Room door over de programma’s. “Niet alleen leert het publiek zo de mensen achter de programma’s kennen, het geeft de makers ook de mogelijkheid om inhoudelijk meer te vertellen“, zegt hij in de krant (via Blendle).

De 3LAB-avond bestond gisteren uit Infantilio (36.000 kijkers en 0,8 procent marktaandeel), Vakantie Om Nooit Te Vergeten (109.000 en 2,2 procent), Hunting the Stars (83.000 en 1,7 procent), Danny Laat Niet Los (125.000 en 2,9 procent) en Quickest Quiz (48.000 en 1,6 procent).

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen