PVV ergert zich aan ‘linkse vooroordelen’ Nieuwsuur

PVV-Kamerlid Martin Bosma ergert zich aan de manier waarop Nieuwsuur-verslaggever Tom Kleyn de mensen op de Republikeinse conventie in Cleveland omschrijft. Dat laat hij weten op Twitter. Kleyn doet verslag van de conventie, waar ook PVV-leider Geert Wilders aanwezig is en gretig geïnterviewd wordt. De journalist heeft op Twitter een foto van de drukke conventievloer geplaatst met de tekst: “Kom net van de conventievloer. Een paar duizend verwarde mensen bij elkaar.

Belachelijk, vindt Bosma die tweet. “Hij zit er op kosten van de Nederlandse belastingbetaler. We krijgen ervoor terug: linkse vooroordelen.

Ook andere mensen vinden Kleyns tweet niet bepaald objectief, maar volgens de journalist is zijn tweet helemaal niet vervelend bedoeld. “Ze zijn verward door onduidelijkheid over koers, conventieregels, schema, etcetera. Is geen oordeel over kandidaat.

Hoewel Kleyn zijn tweet in eerste instantie niet uitlegde, was die dus volstrekt onschuldig, benadrukt hij. “Kijk woensdag en vrijdag naar de Nieuwsuur repo’s. Daarna mag je zeggen hoe tendentieus je dat vond.

Bosma is wel vaker kritisch op de NPO. Zo heeft hij zich ook geërgerd aan de manier waarop de NPO vorige week verslag deed van de Turkse demonstranten die met vlaggen over de Erasmusbrug liepen.

Zoiets met Nederlandse vlaggen en NPO is twee weken aan het schuimbekken over ‘extreemrechts’ en ‘nationalisme’.

De bewuste tweet van Kleyn:

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen