PVV ergert zich aan ‘linkse vooroordelen’ Nieuwsuur

Geplaatst op wo 20 jul 2016 om 10:53

PVV-Kamerlid Martin Bosma ergert zich aan de manier waarop Nieuwsuur-verslaggever Tom Kleyn de mensen op de Republikeinse conventie in Cleveland omschrijft. Dat laat hij weten op Twitter. Kleyn doet verslag van de conventie, waar ook PVV-leider Geert Wilders aanwezig is en gretig geïnterviewd wordt. De journalist heeft op Twitter een foto van de drukke conventievloer geplaatst met de tekst: “Kom net van de conventievloer. Een paar duizend verwarde mensen bij elkaar.

Belachelijk, vindt Bosma die tweet. “Hij zit er op kosten van de Nederlandse belastingbetaler. We krijgen ervoor terug: linkse vooroordelen.

Ook andere mensen vinden Kleyns tweet niet bepaald objectief, maar volgens de journalist is zijn tweet helemaal niet vervelend bedoeld. “Ze zijn verward door onduidelijkheid over koers, conventieregels, schema, etcetera. Is geen oordeel over kandidaat.

Hoewel Kleyn zijn tweet in eerste instantie niet uitlegde, was die dus volstrekt onschuldig, benadrukt hij. “Kijk woensdag en vrijdag naar de Nieuwsuur repo’s. Daarna mag je zeggen hoe tendentieus je dat vond.

Bosma is wel vaker kritisch op de NPO. Zo heeft hij zich ook geërgerd aan de manier waarop de NPO vorige week verslag deed van de Turkse demonstranten die met vlaggen over de Erasmusbrug liepen.

Zoiets met Nederlandse vlaggen en NPO is twee weken aan het schuimbekken over ‘extreemrechts’ en ‘nationalisme’.

De bewuste tweet van Kleyn:
26 Reacties op “PVV ergert zich aan ‘linkse vooroordelen’ Nieuwsuur”


 1. Anoniem

  Links lul-len rechts vullen , Links heeft dit hele land verziekt.

 2. Anoniem

  De mc is net zo slecht als die linkse land verziekers.

 3. Koen

  Bosma is totaal niet serieus te nemen in zijn kritiek op de NPO. Deze oud NOS-journalist zit vol rancune. Hij zou zich beter met nuttige zaken bezig kunnen houden in plaats van het structurele NPO-bashen.

 4. Wie weet.

  Tom Kleyn is zo dom als onze kip, die weet helemaal niet waar hij over praat,

  Dus ik zeg…Tom Kleyn, ga vakken vullen, dat past beter bij jou, dom.merd.

 5. Rukker

  Ben geen PVV aanhanger maar de basis van zijn kritiek herken ik wel. Het bekende glas halfvol of halfleeg princiepe. De Npo maakt dan de standaard keus om de Republikeinen als halfleeg te zien en bij de democraten al gauw driekwart vol.

 6. bert

  Ik ga bijna hopen dat Trump wint. Het is natuurlijk een volslagen idioot maar de gedachte dat heel links nederland gek van zou worden staat mij wel aan.

 7. b

  Onzin verhaal , de conventie is verdeeld en veel mensen zijn in de war dus een correcte omschrijving van het gebeuren. PVV moet stoppen zich keer op keer belachelijk te maken met onzin verhalen en zich storten op wat werkelijk aandacht nodig heeft. Zag Wilders ook lopen , wat moet die daar is er hier niet genoeg te doen .

 8. Een volk dat voor tirannen zwicht..

  Goddank zijn er nog kritische mensen als Martin Bosma.
  De EU staat op omvallen, onze leider Mark Rutte reageert op lullige TV programma’s en zangeresjes waarin hij figureert, stelt een Marokkaans jongetje gerust de hypocriet omwille van zijn imago vanwege de zeer terechte minder uitspraken van Wilders (wie wil er niet minder crimineel Marokkaans parasieten tuig?). Wie wil er niet dat de grenzen dichtgaan voor al die nep vluchtelingen die het westen haten maat slecht komen voor de voorzieningen met als dank aanslagen, homo’s en vrouwen belagen, Joden belagen, etc. etc. Het zijn ALTIJD moslims met hun agressie, gezeik over discriminatie terwijl ze zo ongeveer alle ongelovigen en het westen haten (behalve dan de uitkeringen en andere voorzieningen zodat ze een teweede huis kunnen kopen in hun homeland). Het is een totaal geschift volk met een achterlijke ideologie. Gematigde islam is een mythe vraag maar aan de leiders van Saudi Arabië, Qatar, VAE etc. die in hun vuistje lachen omdat wij met de shit zitten en zij de deur dicht houden voor hun broeders en zusters.

  Hillary is veel gevaarlijker dan Trump!

 9. !

  Hoe moeten Trump aanhangers dan genoemd worden?

 10. Sven

  Het is maar hoe je tweet leest.

 11. Anoniem

  @ !

  Aanpakkers.

 12. Walter

  Trump, Wilders, Johnson komen tenminste op voor de meningen van het echte volk (En niet de bekende goedpraters op tv en in de media).

 13. J

  …..alsof alleen ‘links’ grote bedenkingen heeft bij leeghoofd Trump….

 14. Huib

  En volk dat voor tirannen zwicht… : Prachtig verwoord en ook ben het hartgrondig met je eens!

 15. henk

  Martin Bosma wil ons voorhouden dat alles koek en ei is maar alle prominenten zijn weg gebleven het is een janboel daar,en nieuws uur krijgt de schuld

 16. Anoniem

  De pvv wil ons alleen laten horen wat goed voor de pvv is, censuur ,Geert is daar en die vind alles daar geweldig.

 17. Anoniem

  @ 14:15

  Warm hè, zo’n hoofddoek met die hitte.

 18. Joly

  PVV is echt de enige partij die de zeer ernstige problemen met de islam/moslims durft te benoemen. Wegkijken levert meer en meer aanslagen op.

  Martin Bosma vind ik een erg prettige en intelligente man. Veel van die laffe wegkijkers kunnen niet aan hem tippen.

  Rutte hoor je niet, ja over een flut programma mijn man is klusser of over een middelmatige zangeres waarin hij figureert deze oude vrijgezel (the only gay in the village).

 19. Joly

  Het zal wel lekker ruiken onder die hoofddoeken met die hitte. brrrrr zo smerig.

 20. Joly

  @ Anonymous
  woensdag 20 juli 2016 om 14:15

  Alles beter dan die altijd grijnzende laffe Rutte, die ijdeltuit die alle k*nten uilikt voor zijn eigen belangen, ook die van Erodgan.

  Met zo een slappe laffe leider weet je zeker dat je vogelvrij bent.

 21. Huib

  Bij Nieuwsuur heet alle kritiek op de islam islamofobie, populisme of onderbuikgevoelens. We mogen vooral niks zeggen over de vele zwarte kanten van de Islam ” want dan speel je Wilders in de kaart!”.

 22. aammehoela

  Huib, een beetje makkelijk praten zo. Erdogan wordt wel degelijk door Nieuwsuur aangepakt. Men laat duidelijk merken dat met dit figuur de democratie in Turkije verdwijnt.

 23. onnadenkend

  De onnadenkende pv v fanclub is goed vertegenwoordigd op de site. Hopeloze types die net als de Erdogan volgers niet nadenken en alleen maar poep praten.

 24. Levy

  Je hoeft geen PVV stemmer te zijn om te zien dat Nieuwsuur anti-Brexit en anti-Trump is. Maar daar staat Nieuwsuur niet alleen in.

 25. Claire

  @ onnadenkend
  woensdag 20 juli 2016 om 19:17

  Ik heb u niet kunnen betrappen op inhoud, U roept alleen maar wat, wie praat hier nou POEP?

 26. Claire

  onnadenkend
  woensdag 20 juli 2016 om 19:17

  Ik heb u niet kunnen betrappen op inhoud, U roept alleen maar wat, wie praat hier nou P#EP?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.