‘Kijkers raken gedeprimeerd van RTL Nieuws’

Foto: SBSPieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, heeft van zijn kijkers begrepen dat ze depressief worden van zijn nieuwsuitzendingen. Dat vertelt de nieuwsbaas in zijn column. Er is de laatste tijd heel veel negatief nieuws en dat grijpt de RTL Nieuws-kijker aan, weet Klein. “Recent deden we intern onderzoek naar wat huidige – en afgehaakte – kijkers vinden van RTL Nieuws. Wat mij persoonlijk onder meer opviel was de neiging van mensen zich af te sluiten van nieuws“, schrijft hij.

Dat komt volgens Klein door de ellende en negativiteit. “En: de impact van terreur. Mensen die het gewoon niet meer trekken – die mannen in hun ‘oranje overall’s’ met hun rotvideo’s.

Steeds meer tv-kijkers willen dat niet zien en willen zich richten op de leuke dingen in het leven, aldus Klein. “Ze vertelden bijna allemaal dat het nieuws – soms – te hard binnenkomt, dat ze er emotioneel van worden, dat het ze deprimeert.

Klein weet niet goed hij daar op moet reageren. “Ik vraag me echt af wat ons antwoord moet zijn op dat gevoel, deze onderstroom. Iets meer positief nieuws kan niet het enige antwoord zijn.

De nieuwsbaas roept zijn kijkers op om mee te denken over hoe RTL Nieuws verbeteringen kan aanbrengen in zijn selectie, aanpak en uitvoering.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen