Wilfred Genee tevreden met kijkcijfers VI tijdens EK

Wilfred Genee is tevreden over de kijkcijfers van de huidige EK-editie van zijn programma Voetbal Inside. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Voetbal Inside trok vorige week vrijdag – op de openingsdag van het EK Voetbal in Frankrijk – een publiek van 249.000 kijkers, goed voor 6 procent marktaandeel. Afgelopen maandag keken er 398.000 mensen (7 procent). “Het bevalt prima: we halen geen enorme kijkcijfers, maar RTL 7 is tevreden met het marktaandeel.

Genee denkt dat het ook even wennen is voor de kijker. “Het is wel wat lastiger voor de kijker. De mensen zijn eraan gewend dat we er in de zomer óf niet zijn, óf elke dag en nu zitten we in ons reguliere ritme: op maandag en vrijdag.

Het dagelijkse VI Oranje is dit jaar niet op de buis, omdat Oranje niet meedoet. “De zender wilde eerst helemaal geen aandacht aan het EK besteden, maar dat was onze eer te na.

We zijn, samen met Studio voetbal, toch wel toonaangevend. Onze vakanties zijn nu wat korter, maar dat hebben we er allemaal graag voor over.

Het Telegraaf-interview met Wilfred Genee kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen