NPO 1 houdt vast aan dramadonderdag

Waar het drama van RTL 4 hoofdzakelijk wordt uitgezonden op zondagavond en dat van SBS 6 op maandagavond, houdt NPO 1 vast aan zijn dramadonderdag. De nieuwe NPO 1-serie La Famiglia gaat in première op donderdag 8 september om 20.30 uur, direct na het Achtuurjournaal. Dat heeft AvroTros laten weten. NPO 1 zond afgelopen seizoen veel drama uit op de donderdagavond. Aan het begin van het seizoen bracht ze Overspel op deze uitzendavond en daarna volgden Tessa en Heer & Meester.

De opnames van de nieuwe dramaserie La Famiglia, van scenarioschrijfster Maria Goos, vinden momenteel plaats in Culemborg en dat houdt de stad al maanden in zijn greep. Deze maand verkassen de cast en crew van de nieuwe AvroTros-dramaserie naar Italië.

De cast is een mengeling van Nederlandse en Napolitaanse acteurs. Naast Teun Kuilboer, Joke Bruijs en Ariane Schluter worden de andere hoofdrollen van de Nederlands-Italiaanse familie vertolkt door Hein van der Heijden, Gijs Blom en Eva Laurenssen.

Gigio Morra en Gigi Savoia zijn de Italiaanse hoofdrolspelers. Morra is bij het internationale publiek bekend door zijn rol in bioscoopfilm Gomorra. De Italiaanse cast woont speciaal voor La Famiglia een aantal maanden in Nederland.

La Famiglia is een spannende dramaserie over een Nederlands-Italiaanse familie die niet alleen met cultuurverschillen te maken heeft, maar ook angstvallig een geheim probeert te verbergen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen