AD-lezers vinden huidige tv-zomer slaapverwekkend

Lezers van het AD vervelen zich suf met de televisie van deze zomer. Dat blijkt uit de lezersbrieven-pagina van de krant. Drie van de drie lezersbrieven gaan over de saaie tv-zomer, die wordt gedomineerd door het EK Voetbal. “Waar ik mij verschrikkelijk aan erger, is het feit dat reguliere nieuwsuitzendingen op NPO 1 zomaar overgeslagen worden ten gunste van het voetbal“, zegt Corina. “Ik vind niet dat alles moet wijken voor voetbal. Hier wordt in Hilversum wel heel luchtig mee omgesprongen.

Corina uit Schiedam krijgt bijval van Willem uit ‘s-Gravenzande, hoewel hij wél een voetballiefhebber is. Toch is het huidige EK volgens hem niet om aan te gluren. Te saai voor tv, vindt hij. “Ik vind voetbalwedstrijden op tv allang saai, met al dat gebrei en het defensieve spel.”

Voetbal op tv kan spannender worden als de spelregels worden aangepast, denkt Willem. Die zijn sinds 1850 nauwelijks aangepast, terwijl de mannen van nu veel atletischer en minder snel vermoeid zijn, stelt hij.

De kans op een doelpunt is daardoor te klein. Waarom bijvoorbeeld niet het doel simpelweg wat groter maken“, aldus Willem. “Meer kans op doelpunten zal het spel aanvallender maken, en dus aantrekkelijker.”

Ook Ferry uit Dordrecht vindt het EK Voetbal geen spannende tv. “De reporter smeekt zelfs Ronaldo om een briljant moment. Hoe erg kan het zijn! Het wordt tijd dat de UEFA en FIFA meer aan de kijkers gaan denken.

Lees ook: ‘Historisch saai’ Kroatië – Portugal trekt veel bekijks (zondag)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen