Farid Azarkan: ‘DENK-filmpje was niet zo handig’

Foto: NCRVFarid Azarkan denkt dat het filmpje van zijn partij DENK over journalisten toch niet zo handig was. Dat heeft hij gezegd in De Overnachting op Radio 1. De video van DENK was een frontale aanval op de Nederlandse media en kreeg veel kritiek, onder meer van vicepremier Lodewijk Ascher. Azarkan nu: “Ik denk achteraf gezien dat het eerste filmpje, waarin we alle journalisten aanspraken, niet handig was. We bedoelen niet alle journalisten. Maar ik denk wel dat het goed is dat we het gedaan hebben.

De nuance miste in het filmpje, aldus Azarkan. “We hadden van het begin af aan duidelijk moeten maken dat we niet alle media bedoelen. Natuurlijk zijn er heel veel journalisten waar ik in het verleden mee gewerkt heb, die in overtuiging en in hoge mate van integriteit hun werk doen, dus dat was niet zo verstandig. Daar hadden we genuanceerd in moeten zijn.”

Azarkan blijft wel achter zijn kritiek op sommige Nederlandse media staan. “Als je ziet wat er in de afgelopen anderhalf jaar over DENK is geschreven en over onze politiek leider Kuzu, dan is dat denk ik wel terecht.”

Vanuit het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders ergerde Azarkan zich al langer aan de pers. “De media schrijven dag in dag uit negatief over de multiculturele samenleving, over Marokkaanse Nederlanders en over moslims. Berichten die niet waar zijn en men niet wil aanpassen. Dat is pijnlijk. Daar komt een deel van de haat tegen de islam en minderheden vandaan.”

DENK is volop in het nieuws sinds tv-ster Sylvana Simons zich bij de partij heeft aangesloten.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen