Erik van Muiswinkel onthult salaris van Hoofdpiet

Erik van Muiswinkel verdiende met zijn werk als Hoofdpiet in de tv-uitzendingen van de NTR ongeveer eentiende van zijn jaarsalaris als cabaretier. Dat vertelde hij maandagavond in RTL Late Night. Van Muiswinkel was erg openhartig. “Ik verdiende met het pietenbaantje ongeveer 10.000 euro erbij per jaar. Ik ben het eens met Jort Kelder. Ik vind dat iedere Nederlander op internet zijn inkomen moet opgeven, zodat iedereen weet wat iedereen verdient. Dan zijn we van heel veel gedoe af.

Het ging Van Muiswinkel echter nooit om het geld. “Toen Aart Staartjes mij belde in 1998, zei hij: ‘Denk erom, geen flauwekul en geen rare stemmetjes.’ Toen zei ik tegen hem: ‘Aart, zeg het niet tegen de baas, maar ik zou er geld voor willen betálen om Piet Römer op te volgen.’

De reden dat Van Muiswinkel aan tafel zat bij Humberto Tan was de discussie over Zwarte Piet. Daarin maakte hij vorige week een flinke uitglijder, door iemand ‘domme kankerlul’ te noemen.

De cabaretier heeft zijn scheldkanonnade inmiddels goedgepraat.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen