Waylon in The Voice binnen paar dagen beklonken

Aan de komst van Waylon naar The Voice of Holland zijn geen wekenlange onderhandelingen voorafgegaan. Dat vertelde de zanger maandagavond in RTL Late Night. RTL 4 maakte maandag in RTL Boulevard bekend dat Anouk vanwege haar zwangerschapsverlof één seizoen wordt vervangen door Waylon. Afgelopen donderdag wist de zanger daar nog niets van. “Klopt, het is ergens in de dagen erna beklonken. Het speelt nog niet zo lang. Het kwam voor mij zeer onverwachts.

Waylon hoefde niet lang na te denken over de klus. “Ik heb zomaar ‘ja’ gezegd. Ik zei: ‘Het lijkt me helemaal gek.’ Er was ook geen bedenktijd. Het was: ‘Wil je het doen of wil je het niet doen?’ De voorwaarden kwamen later. In eerste instantie moet je iets doen omdat je het leuk vindt en de rest komt dan wel, vind ik altijd.

Stiekem had Waylon de wens wel ergens. “Maar normaal gesproken moet je dan een heel traject in met besprekingen. Ik had dit jaar een heel andere planning, maar dit kwam tussendoor. Ik heb ‘ja’ gezegd, mezelf nog niet realiserend wat het gaat inhouden. Daar hebben we vanochtend voor het eerst over vergaderd. Dan krijg je een lijstje voor je en het is een hoop werk. Ik dacht: dag, jaar!

Hij is trots op zijn deelname. “Ik vind het een fascinerend programma en er doet echt te gek talent aan mee. Dat vind ik heel belangrijk. Als coach zijnde kun je zo veel mogelijk je eigen weg bewandelen. Dat vind ik een uitdaging.”

Waylon moet net als Anouk voor vuurwerk zorgen. Dat deed hij al in andere RTL 4-show It Takes 2. Ook in The Voice zal hij zichzelf zijn. “Geloof me, dat kan niet anders. Anders word ik een heel gek persoon en dat gaat niet goed. Ik moet wel duidelijk kunnen zijn in wat ik vind.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen