Derksen verbaasd over ophef: ‘Zijn Marokkanen heilig?!’

Johan Derksen vindt de hoeveelheid reacties die hij heeft gekregen op de uitspraak die hij in Voetbal Inside deed over Marokkanen ongelooflijk. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Volgens Derksen leidt een teveel aan Marokkanen bij een voetbalclub onvermijdelijk tot problemen. “Ik ken heel veel bestuurders van amateurclubs die met dit probleem worstelen. Maar dat benoemen mag blijkbaar niet. Het lijkt wel alsof Marokkanen heilig zijn verklaard“, aldus de RTL-voetbalanalist.

Derksen riep op RTL 7 dat ‘heel wat clubs naar de klote zijn gegaan omdat ze een veld hadden liggen bij een wijk waar veel Marokkaanse gezinnen wonen’. Nu zegt hij: “Ik heb het amper twee minuten over Marokkanen gehad. Maar ik heb het hele land over me heen gekregen.

Het lijkt wel of je niets over Marokkanen mag zeggen, aldus Derksen. “Ik zou het ook kunnen hebben over schoppende boeren uit Hillegom of agressieve kampers. Maar die schoppende boeren stappen dan heus niet naar de rechter.

Hij blijft bij zijn uitspraken. “Als Marokkanen de overhand krijgen, zie je allerlei problemen ontstaan. Ze hebben vaak een kort lontje. Marokkaanse leden betalen vaker hun contributie niet. En ze zijn preuts, dus douchen met hun onderbroek aan.

Niemand durft te zeggen hoe erg het soms is. Maar ik wel.

Het Telegraaf-interview met Derksen kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen