Antoinette Hertsenberg levert salaris in: -26 procent

Geplaatst op za 30 apr 2016 om 10:05

Antoinette Hertsenberg, één van de zes NPO-presentatoren boven de zogenoemde BPPO-norm, heeft in 2015 flink wat salaris in moeten leveren. Ze gaat van 369.684 euro in 2014 naar 272.357 euro in 2015, een afname van 26 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag van AvroTros. Hertsenberg tekende in 2008 een megacontract bij de TROS, wat haar zes jaar lang verzekerde van een megasalaris. Dat contract is nu afgelopen en dat was voor AvroTros reden om haar salaris flink te korten.

Ook het salaris van de op één na grootste AvroTros-ster is flink gedaald. Ivo Niehe gaat van 306.876 euro in 2014 naar 231.941 euro in 2015, eveneens een afname van 24 procent.

De AvroTros hoeft niet bang te zijn voor het verlies van zijn omroepcoryfeeën aan de commerciële televisie. Hertsenberg kan haar programma Radar onmogelijk maken bij de commerciëlen – die mijden consumentenprogramma’s waarin hun adverteerders worden aangevallen – en Niehe trekt te veel oude kijkers voor RTL of SBS.

Hertsenberg en Niehe zijn niet de enige NPO-sterren die flink wat salaris moeten inleveren. BNN-VARA heeft het salaris van Giel Beelen flink gekort. Hij verdiende in 2014 514.594 euro, maar dat was in 2015 nog 440.410 euro, een afname van 14 procent.

De NPO-ster met het hoogste salaris, Matthijs van Nieuwkerk, ziet zijn salaris juist stijgen: van 570.621 euro in 2014 naar 580.000 euro in 2015.

Jaarlijks mag de NPO acht presentatoren toewijzen die een salaris boven de BPPO-norm van 217.710 euro mogen verdienen. Dat waren er in 2015 zes: vier van BNN-VARA en twee van AvroTros.

Het gaat in elk geval om Matthijs van Nieuwkerk, Giel Beelen, Antoinette Hertsenberg en Ivo Niehe.

Lees ook: Salarisverhoging voor Matthijs van Nieuwkerk (gisteren)
14 Reacties op “Antoinette Hertsenberg levert salaris in: -26 procent”


 1. Koen

  Wat verschrikkelijk voor haar zeg! Bijna bijstandsnivo. Veel sterkte hoor.

 2. Bye

  Er zijn tientallen mondige presentators te vinden die dit voor een kwart van haar salaris ook makkelijk will3n doen.

  Lijkt me overigens wel een leuk programma voor Maxim Hartman….

 3. dirk

  nog meer voor die duckface nieuwkerk……?

 4. Andre

  Hertsenberg maakt dan nog het hele jaar door 2 programma’s. Die Niehe maakt enkele weken per jaar wat, snap niet waarom hij daar überhaupt nog in dienst is.

 5. Marc E. Putto

  Wat vreselijk zeg voor Hertsenberg en Beelen vooral, nu zal de hypotheekrente vast niet meer kunnen worden opgehoest..

 6. Piet Patat

  Ze zouden het driedubbele moeten verdienen.Maar begrijp ik goed dat Rupsje Nooitgenoeg Paul de Leeuw onder de norm zit.Hij zal vast ergens gecompenseerd worden met facturen voor zijn productiebedrijf,kan niet anders.

 7. Johan

  Al die jaren hebben ze veel teveel van ons belastinggeld geïncasseerd. En dat gaat nog steeds door. De graaiers van de npo.

 8. Lambert

  Nog steeds veel geld als je alleen maar een afzeikprogramma hoeft te presenteren. Hoe moeilijk kan dat zijn?

 9. Don

  gaat dat enge mens nog eens van de tv af?.. of blijft ze doorgaan tot haar 100ste! :-(

 10. roger

  Vind het wel meevallen als je het vergelijkt met de echte mega salarissen van de commercielen . Wendy van Dijk zal toch snel een miljoentje aftikken en dan nog niet te spreken over Tan en de rest. Alles wat trouwens boven de BPPO norm komt word door de omroepen zelf opgehoest dus de ,, van mijn belasting centen ,, roeptoeters kunnen gerust zijn . Commerciele salarissen help je uiteindelijk ook mee betalen via kabel afdrachten aan commerciele zenders en van de boodschapjes gaat ook een deel naar de reclamepot van RTL/SBS en de rest. Bij elk pilsje betaal je een klein deeltje van Wendy van Dijk haar salaris. Leuk he .

 11. Frans vermeulen

  het is een prima programma, en als de baas dat salaris betaald is het toch prima.
  het is zeker geen afzeik programma. is een leuke vrouw.

 12. O M Kijker

  Is zij niet van de wekelijkse Hypotheekrenteaftrek programma?

 13. JAja

  Ivo heeft z´n gehele leven uit de staatskas gehaald met PR werkzaamheden voor de sterren)proest.

 14. Anoniem

  Kan nog wel wat vanaf en die Van Nieuwkerk is helemaal schandalig. Medisch personeel bijvoorbeeld zouden veel meer moeten verdienen. Die doen veel belangrijker werk dan dit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.