‘SBS 6 trekt stekker uit Utopia’

Geplaatst op za 30 apr 2016 om 10:40

Foto: RTLSBS 6 trekt in het najaar de stekker uit zijn dure vooravondprogramma Utopia. Dat gerucht is Albert Verlinde ter ore gekomen, vertelde hij vrijdagavond in RTL Boulevard. Utopia valt de laatste tijd steeds vaker uit de dagelijkse kijkcijfer top 25. Mogelijk wijkt de realityshow in het najaar voor Lucille Werners spelshow Lingo, aldus Verlinde. “Er zijn op dit moment geruchten dat Utopia zou gaan stoppen in het najaar, dus dan kan het misschien op die plek komen. Ik gooi het maar gewoon de tv op.

Het gerucht is hardnekkig genoeg om het aan zijn kijkers te melden, aldus Verlinde. “Het is toch bijna weekend, niemand weet me te vinden. Die dingen hoor ik dan een beetje rondzingen en ik zit hier om die dingen die rondzingen te vertellen.”

Werner heeft deze week een exclusief contract getekend bij SBS 6, maar de geruchten over de terugkeer van haar spelshow Lingo zijn nog niet bevestigd. “Ik denk dat het gewoon gaat gebeuren“, aldus Verlinde, die Werner goed kent.

Het is vooral puzzelen met het vooravondschema van SBS 6, meent Verlinde. “Het is natuurlijk een daily, een programma dat vijf dagen in de week wordt uitgezonden. Misschien komt het wel in een versie van een uur, daar zijn ze over aan het praten.”

Lingo-producent IDTV ruikt volgens Verlinde geld. “Als een producent voelt dat er belangstelling is voor Lingo, dan gaat de prijs een beetje omhoog.

De SBS 6-vooravond bestaat momenteel uit Hart van Nederland (18.00 uur), Shownieuws (18.15 uur), MasterChef Holland (18.30 uur), Utopia (19.30 uur) en Trauma Centrum (20.00 uur).
53 Reacties op “‘SBS 6 trekt stekker uit Utopia’”


 1. werner

  ik trek de stekker uit albert

 2. erfgooier

  Hoera! Utopia eindelijk van de buis.

 3. Robbert

  Gelukkig weer een zinloos programma weg

 4. Joeri

  Uhm.. Het scoort gemiddeld een half miljoen kijkers toch..

 5. gtstfites

  Nu Lingo waarschijnlijk terugkeert zal het best waar kunnen zijn.

 6. Menno

  je schaamt je toch door als je daarnaar kijkt of aan mee hebt gewerkt..

 7. Onno Hoest

  Dan steek ik hem er weer in.Lingo is niet een verbetering,maar ze worden een commerciele bejaardenzender.Dus dan past het misschien.

 8. Frits

  Stekker uit de buitenlandse masterchef Utopia laten staan met Lingo en Utopia heb je een mooie vooravond.

 9. Mark

  Zo lang De Mol aandelen in SBS heeft gaat dat nooit gebeuren. Zijn formats moeten koste wat het kost op tv blijven.

 10. Anoniem

  Liever een soap…

 11. Peter Lubbers

  Ik weet niet waar Albert die wijsheid vandaan heeft maar daar is absoluut geen spraken van! Utopia scoort in de vooravond nog steeds prima.

 12. Ikke

  Past ook niet goed bij een gezellige TROS achtige familie zender als SBS6
  Lingo zou er beter passen
  Nu nog Jan Smit en Frans Bauer naar 6

 13. RT

  Een quiz/spel moet geen uur duren. Is te lang met 2 onderbrekingen. Net als die sportquiz van Genee. Duurt gewoon te lang. Half uur iedere werkdag werkt het beste.

 14. Vinn

  Kan het mij niet voorstellen, Utopia scoort prima en als het dan toch stopt zullen ze het jaar wel af maken.

 15. Mark

  Verschrikkelijk dat Utopia. Lager opgeleid en dom volk kijkt daar naar. Is toch geen programma? Weg ermee.

 16. TV Maker

  Weg mat dat verschrikkelijke Utopia, heeft totaal geen meerwaarde meer! Leuk voor IDTV, maar Lingo duurder maken lijkt mij onwaarschijnlijk…

 17. Evert

  De stekker kan eruit. John heeft Utopia op SBS6 niet meer nodig. Het format is over de hele wereld verkocht en overal een mega hit. De nieuwe Big Brother.

 18. Ano Nymous

  Had wat mij betreft eerder gemogen, wat een pulpprogramma… wie kijkt die onzin nog?

 19. Bonnie Kreukhoven

  Keek er überhaupt iemand naar die Talpa troep?

 20. frans

  Ik kan nog steeds niet begrijpen dat het buitenland daar geld voor betaald.
  John de Mol heeft Hennie Huisman ook nooit betaald

 21. Huiskamer

  Utopia mag ook ’s nachts. Uitzending gemist.
  En dat relnichten programma van die pisnicht Verlinden mag ook verdwijnen. Geef die huisvrouwtjes een kookprogramma of zo.

 22. PvPuffelen

  Je zet een paar geflipte randdebielen bij elkaar in een loods , vervolgens zet je er een camera op en je hebt ……….Utopia.
  Dis is/was zo intens slecht !!

 23. nancy

  het zijn geruchten dus niet waar
  ik heb gehoord dat het gewoon door gaat want john heb het tertein tot 2018 dus waar zeiken ze over

 24. Raytv

  Ik kan u verzekeren dat Utopia doorgaat t/m 1 januari 2017.

  In het komend najaar zal echter wel gekeken worden, of Utopia nog een verlenging zal krijgen t/m 1 januari 2018. Dit hangt van allerlei factoren af, waaronder perspectieven rondom Utopia, kijkcijfers, etc.

 25. Anoniem

  @ Mark Ik ben niet laag opgeleid of dom en ik kijk er naar. Heerlijk om een half uurtje even naar mensen te kijken en je te ergeren.

 26. Mark

  Lingo komt niet terug, en anders scoort het nooit meer dan 250.000, wat de helft minder is dan Utopia. Andere gerecycelde spelletjes waren ook flops 6: Prijzenslag, Lucky Letters, enz. En SBS gaat echt niet Masterchef inkorten. Lingo om half 6 is ook geen optie tegenover Tijd Voor MAX. Ik zou dan toch Masterchef inkorten, en dande reeks 2 x zo lang laten duren, dan hoeft al die buitenlandse Masterchef ook niet meer om half 7. Dat kan naar 5 uur en Huizenjacht herhalingen eindelijk eens schrappen.

 27. Marcel

  Utopia gaat nergens heen, en men zou wel dom zijn ook. Het is het best scorende vooravond programma sinds jaren op SBS, ondanks er een dalende trend waarneembaar is, maar dat is niet zo vreemd. Het programma loopt al een tijdje, tijd voor wat verfrissing in het format en daar is men nu hard mee bezig. GTST had ook zo’n dip en dat kwam het ook weer te boven. Dat heb je met dagelijkse programma’s, en nu is het ook nog eens mei vakantie en de zomertijd is begonnen. Allemaal factoren die meespelen.
  Maar het gerucht dat Utopia stopt klopt dus van geen kant. Dit komt nu alleen naar boven omdat Lucille Werner overstapt naar SBS dus wordt gelijk het verband met Lingo aangehaald. Als het er komt, gaat dit nooit op het tijdslot van Utopia geprogrammeerd worden, dat wordt er voor of er na omdat het een daily show is, en altijd maar een half uurtje. Dus helemaal niets aan de hand en zit Verlinde er zoals wel vaker flink naast.
  Misschien kan Lingo wel een mooie lead in worden voor Utopia, dus wie weet versterken beide programma’s elkaar wel. We gaan het zien.

 28. Anoniem

  Weet iemand of JP ook terugkomt ?

 29. Anoniem

  Dit is pas het eerste echt dipje in het bestaan van Utopia he. En dan zouden ze nu met de gedachten spelen er maar mee te stoppen? Ik noem dat gewoon paniekvoetbal zouden ze dat doen. Nooit doen dus. Wat al eerder werd aangegeven, dat krijg je toch met een dagelijkse soap dat er momenten kunnen zijn dat de kijkcijfers instorten, dat kan tijdelijk zijn wat allerlei oorzaken heeft zoals het mooie weer/zomertijd, vakanties e.d. maar ook saaie verhaallijnen. Zaak is dus dat dit aangepakt gaat worden, maar niet van die capriolen uit gaan halen om de stekker er uit te trekken, dat is erg voorbarig. En van mij hoeft Lingo niet terug, en zeker niet op de plaats van Utopia…erg, erg groot risico..

 30. Werner

  Utopia gaar zeker door! Tot programma! Was vanmiddag nog op het terrein. Super mensen!

 31. Er ist wieder da.

  Waardeloos nep programma wat vanaf het begin al niet is wat het doel zou zijn.
  Het is gewoon een Hornbach loods.

 32. Werner

  Kijk dan lekker niet!! ER

  Veel mensen vinden het leuk!!! Dat was vanmiddag ook weer te zien!!!!

 33. Er ist wieder da.

  Naar een onmogelijke werkelijkheid kijken, nee dank je!

 34. Piettv

  Het nadeel bij Utopia is dat ze de “verhaallijnen” niet kunnen sturen.
  Dit kan bij een soap wel. Utopia is op sommige momenten zelfs saai!
  Je ziet de kijkcijfers langzaam zakken en waarschijnlijk zal de zomervakantie de genadeklap geven aan het programma.

  Het best kunnen ze een soap inzetten, zodat ze een groot deel van de kijkers kunnen terughalen.
  17.00 – 18.00 Huizenjacht / Masterchef
  18.00 – 18.20 Hart van Nederland
  18.20 – 19.00 Lingo
  19.00 – 19.30 Shownieuws
  19.30 – 20.00 Soap

 35. Werner

  ER, dus kijk dan niet!!!!!!!

  Ik en andere mensen wel!!!

  Hou op met je slechte opmerkingen over Utopia!!!!!!

 36. Er ist wieder da.

  Werner kan niet lezen. Wel uitroeptekens plaatsen. Utopia sucks.

 37. Anoniem

  Dat zou heel erg jammer zijn. Utopia is een geweldige real live soap en zeker niet te vervangen door Lingo. Dat is net zo stom als, de villa waarin De gouden kooi zich af speelde nu te gebruiken voor koffie tijd. Na De gouden Kooi en al die andere real live soaps is Utopia het beste wat er eindelijk weer is. Niet alleen op tv maar ook via streams te bekijken, zoveel mensen die hier met veel plezier naar kijken om wat voor reden dan ook. En RTL Boulevard mag v mij ook per direct v de buis, zou ik persoonlijk niks aan missen.

 38. Anoniem

  UTOPIA MOET BLIJVEN KIJK VANAF DAG 1 KAN NIET ZONDER !!!! HELP!!!!OMG!!

 39. Werner

  ER, jij hebt geen verstand van tv. Geen verstand van Utopia! Anonymous heeft helemaal gelijk. Utopia blijft! 😃🎉

 40. Lex

  Ik kijk ook vanaf dag een online.Ik kijk er graag naar, maar alleen via het internet.Mij maakt het niet uit als Utopia op tv verdwijnt.Maar op Lingo zit ik al helemaal niet te wachten!Het zijn tot nu toe geruchten dat Utopia helemaal verdwijnen zal.Echter is dat niet definitief bevestigt.

 41. TV Kijker

  Utopia begint te lijken op Big Brother. Er mag wel weer nieuwe impuls aan worden gegeven. Een dagelijks spelletjesprogramma zoals Lingo kan best op SBS.

 42. Werner

  Als er zoveel mensen vandaag naar Utopia zijn geweest,
  blijft het zeker. Echt een leuk programma in de vooravond!

 43. Er ist wieder da.

  Hey Werner, Utopia heeft je hersens aangetast.

 44. Anoniem

  @TV Kijker: Lingo voor Utopia zou prima kunnen, zelfde doelgroep. De doelgroep van Utopia is eigenlijk best wel wat ouder. Als je ziet wat er op die markten komen is dat toch met name allemaal het wat, tja hoe zal ik het zeggen…het wat simpelere volk..Niets mis mee want dat zijn wel de kijkers.

 45. Werner

  ER, niet mijn hersens zijn aangetast, maar die van jou! Je praat over dingen waar je helemaal geen verstand van hebt! Hou gewoon je mond en pak lekker een boek om te lezen en kijk aub geen tv meer. Tv snap jij niet!

 46. Werner

  Utopia 😃😃😃😃

 47. Er ist wieder da.

  Utopia is geen tv, maar dat snap jij niet. Het is een poppenkast, net zo slecht.

 48. Werner

  ER, hou gewoon je mond! Je bent zelf een poppenkast :) :) :)

 49. Anoniem

  16.25 Lingo hh
  17.00 Master Chef
  18.00 HVN/Shownieuws
  18.30 Lingo
  19.05 Utopia
  20.00 Trauma Team

 50. Anoniem

  16.25 Lingo hh
  17.00 Master Chef
  18.00 HVN/Shownieuws
  18.50 Lingo
  19.25 Utopia
  20.00 Trauma Team

  15.50 Lingo hh
  16.25 Master Chef hh
  17.25 Lingo
  18.00 HVN/Shownieuws
  18.30 Master Chef
  19.30 Utopia
  20.00 Trauma Team

 51. bart

  18:00 HVN/SHOW
  18:30 LINGO
  19:00 MASTERCHEF
  20:00 DEALORNODEAL

 52. Robert

  Volgens mij komen er begin 2017 weer een aantal asielzoekers op Crailo, dacht dat men dan dit terrien nodig heeft, maar weet dit niet zeker.

 53. rakker

  Utopia, het meest waardeloze TV programma ooit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.