Paul Römer moe van Peter Vandermeersch in DWDD

Dat De Wereld Draait Door graag terugvalt op een select gezelschap van vaste gasten is al jaren onderwerp van discussie. Zo nu en dan duikt een gast echter zó vaak op in de talkshow, dat de kijker het echt niet meer trekt. Dat was een paar jaar geleden bijvoorbeeld het geval met Felix Rottenberg, wiens gezicht bij DWDD-kijkers bijna inbrandde in het tv-scherm. En nu is het NRC-baas Peter Vandermeersch van wie de kijker wel genoeg heeft. Zo ook Paul Römer, baas van omroep NTR.

Als een onderwerp ook maar enigszins een raakvlak heeft met België, dan wordt Vandermeersch opgehaald met een taxi. Zo mocht hij woensdagavond vertellen over de honderdste editie van de Ronde van Vlaanderen. Aan zijn zijde zat Mart Smeets.

Het is nu wel een beetje héél veel Peter Vandermeersch in DWDD, vindt Römer. “Langzaam maar zeker overvalt mij een lichte Vandermeersch en Smeets moeheid.

Ook oud-NOS-baas Hans Laroes doet op Twitter zijn beklag. “Moet Peter Vandermeersch niet af en toe een krant maken? Of is-ie part timer?

RTL Nieuws-redacteur Saskia vindt dat het net lijkt alsof Vandermeersch een ‘abonnement op DWDD’ heeft. “Zit die Vandermeersch ook nog wel eens gewoon op de redactie?”

Iemand anders noemt Vandermeersch op Twitter ‘het duizend-dingen-doekje van DWDD’ en een ander spreekt van ‘de Belgische Peter R. de Vries’.

Matthijs van Nieuwkerk verdedigt het herhaaldelijk terugkeren van vaste gasten in DWDD door hen te vergelijken met columnisten in een krant. DWDD bespreekt echter maar drie onderwerpen per uitzending, terwijl een columnist lang niet eenderde van alle pagina’s in de krant bestrijkt.

Lees ook: Matthijs houdt vast aan vaste gasten DWDD (oktober)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen