Eva Koreman: ‘3FM is een wit bolwerk’

Foto: AVROEva Koreman, die vorig jaar overstapte van Qmusic naar 3FM, vindt dat 3FM een wit bolwerk is. Dat zegt ze vandaag in de Volkskrant. Koreman pleit voor meer hiphop op 3FM. “3FM is een wit bolwerk. Iedereen die in de media werkt, zou eerst kritisch naar zichzelf en de collega’s om zich heen moeten kijken: wij zijn geen afspiegeling van de maatschappij. Het programma dat ik maak, maak ik dus voor mensen zoals ikzelf, waardoor ik zonder dat ik het doorheb allerlei mensen buitensluit.”

Zonder dat bewustzijn blijf je op je eigen eiland zitten, aldus Koreman. “Ik was het eens met Fresku toen hij afgelopen zomer in het programma van Michiel Veenstra zei dat je luisteraars ook kunt opvoeden.”

Als voorbeeld noemt ze het net nummer Niemand van Ronnie Flex en Mr. Polska. “Die had meer dan een miljoen views op YouTube en niemand draaide het nog op de radio. Dat Qmusic en 538 een nummer pas opnemen in de playlist als het een hit is, vind ik begrijpelijk. Voor ons ligt het anders.”

Een afspiegeling van de diverse samenleving vormen is je bestaansrecht als zender van de Publieke Omroep, dus moet je voorop durven lopen.”

Het Volkskrant-interview met Koreman kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen