Eva Koreman: ‘3FM is een wit bolwerk’

Geplaatst op vr 19 feb 2016 om 14:18

Foto: AVROEva Koreman, die vorig jaar overstapte van Qmusic naar 3FM, vindt dat 3FM een wit bolwerk is. Dat zegt ze vandaag in de Volkskrant. Koreman pleit voor meer hiphop op 3FM. “3FM is een wit bolwerk. Iedereen die in de media werkt, zou eerst kritisch naar zichzelf en de collega’s om zich heen moeten kijken: wij zijn geen afspiegeling van de maatschappij. Het programma dat ik maak, maak ik dus voor mensen zoals ikzelf, waardoor ik zonder dat ik het doorheb allerlei mensen buitensluit.”

Zonder dat bewustzijn blijf je op je eigen eiland zitten, aldus Koreman. “Ik was het eens met Fresku toen hij afgelopen zomer in het programma van Michiel Veenstra zei dat je luisteraars ook kunt opvoeden.”

Als voorbeeld noemt ze het net nummer Niemand van Ronnie Flex en Mr. Polska. “Die had meer dan een miljoen views op YouTube en niemand draaide het nog op de radio. Dat Qmusic en 538 een nummer pas opnemen in de playlist als het een hit is, vind ik begrijpelijk. Voor ons ligt het anders.”

Een afspiegeling van de diverse samenleving vormen is je bestaansrecht als zender van de Publieke Omroep, dus moet je voorop durven lopen.”

Het Volkskrant-interview met Koreman kunt u lezen via Blendle.
26 Reacties op “Eva Koreman: ‘3FM is een wit bolwerk’”


 1. Jeroen

  Hoeveel gekleurde Dj’s heeft Q dan?

 2. Martini

  Fred van Leer op vrijdagochtend

 3. rob

  spoor je wel Eva??

 4. Internet Radio

  Gelukkig hebben we tegenwoordig 24 uur Soulshow Radio van Ferry Maat.
  Weinig tot geen hiphop en zeker geen Nederlandstalige rap rommel.

 5. frankjansen

  gezellig, nog meer hiphop. Ik snap sowieso de fascinatie niet van hoog opgeleide vrouwen voor hiphop, waar ze in teksten vooral afgeschilderd worden als bitches

 6. Kaaskijker

  “Eva Koreman, die vorig jaar overstapte van Qmusic naar 3FM, vindt dat…”
  Waarom durven dit soort types dat nooit hardop te zeggen bij hun commerciële evenknieën? Dictatuur van de zwijgende meerderheid. Op de radio zeiken ze iedereen af of hemelen ze op, maar hun echte mening houden ze voor thuis. Laten we dat het Jensen-syndroom noemen.

 7. Kaaskijker

  Die Danny Ghosen is ook zo’n een. Stapt over naar de EO, totaal ander menneke geworden! En die Jojanneke van den Berge…

 8. Marcel

  Voor zwarte muziek en dito DJ’s heeft de NPO FunX in het leven geroepen dus ik vind het niet zo vreemd dat die zwarte muziek niet op 3 FM te horen is.

 9. Asjemenou

  Echt een modewoord ‘Wit Bolwerk’

 10. otto groeneveld

  Ja en?? Ga lekker naar Funx, naar dat belabberde Nederlands luisteren. Gasten die daar programma’s maken hebben het taalniveau van een Nederlandse kleuter. Nederland duuuu. in China werken er allemaal Chinezen bij de radio dat is toch niet normaal meer. wat een trutje zeg.

 11. max

  Ik vind dat de Dinoshow een zwart bolwerk is. Moest eens iemand dat in de media gooien, kijk wat er dan gebeurt…

 12. frankjansen

  ze heeft echt een heel slecht beluisterd vrijdagavondprogramma met Giel en zit verder in de nacht op vrijdag en de avond op zaterdag. En zij gaat vertellen wat er moet gebeuren. Meisje, maak eerst maar eens goede succesvolle programma’s en dan praten we verder.

 13. Don

  Gelijk doen méér hiphop.. dan hebben een prima reden om Hilversum 3 zsm op te heffen! hahaha

 14. coen

  Waarom werkt die mooie lieve meid bij de radio, liever iets op TV !!
  Lieve groeten ouwe snoepert………

 15. Anoniem

  Eva Koreman heeft sinds ze bij BNN werkt ook ineens overal een mening over. Stop nou eens met dat in allerlei programma’s te verschijnen en maak eerst eens een fatsoenlijk radioprogramma.

 16. aammehoela

  Hiphop, vreselijke klereherrie en zeker die Nederlandstalige rap. Vreselijk. Kijk best graag naar DWDD, maar zodra die Tyfoon weer komt opdraven zap ik weg. Neen, popmuziek heeft altijd mijn interesse gehad, lang leve de soul van de jaren ’70 en ’80 en de bijbehorende R&B, maar de hedendaagse R&B met al die walgelijke rapteksten zijn gewoon verschrikkelijk. Ze worden niet voor niets doodgeschoten, die rappers met hun “boodschap”.

 17. !rrrrrrrrG

  Ik hou wel van witte bolletjes. Alles beter dan krentenbollen.

 18. Anoniem

  Wat een domme gleuf.

 19. Nick

  Meer allochtonen op de radio? Ze melden zich gewoon niet, en als ze zich melden blijkt hun taalbeheersing gewoon onder de maat.

 20. Boje

  Het wordt juist tijd dat er eens goede (echte Duitse) house gedraaid gaat worden op 3FM (en dus niet die commerciële neder-EDM). Kijk eens naar Studio Brussel, daar kan 3FM echt nog wat van leren.

 21. Lies

  @Boje: StudioBrussel rocks. Vrijdagavond een perfecte mix. Je zou er weer een cassettebandje voor willen opnemen….
  Eva ken ik verder niet maar gelijk heeft ze wel. Dat geldt voor het hele Hilversumse; geen afspiegeling vd maatschappij.

 22. Anoniem

  Tja, we leven dan ook in een “wit” land. Wat is dan wel een afspiegeling van de maatschappij? Hoeveel gekleurde mensen zijn er in Nederland en hoeveel daarvan weigeren te luisteren naar een programma gemaakt door witte mensen? En hoeveel daarvan willen alleen maar luisteren naar hiphop? Nu wordt wel een hele groep mensen over een kam geschoren. Genoeg witte mensen die naar Beyonce en andere zwarte artiesten luisteren, dus ik zie het probleem niet helemaal.

 23. Geert

  Geldingsdrang -Zie je tegenwoordig nogal veel bij dit soort dames!!

 24. Daan

  Eva is een leuke lieve meid met goede bedoelingen. Daarom snap ik wel dat zij dit zegt. Maar zo werkt 3FM nu eenmaal niet. Deze zender richt zich met voornamelijk hits op een zo breed mogelijk publiek. Dan is het prima dat je daar eens een alternatief of hiphop plaatje draait maar niet constant. Daar vraagt de luisteraar niet om. Wat betreft is de NPO tegenwoordig net zo commercieel als bv een 538 of Q.

 25. Frutselov

  Tja. Mik je op iedereen, dan bereik je niemand. Ik haak af als ik Kraantje pappie, Fresku of Tyfoon op 3FM langs hoor komen. Geldt overigens ook voor trance of Hollandse hits a la Jannes. Nu komt er af en toe zo’n rapnummertje langs (al te vaak naar mijn smaak, maar ok) en dat zit ik wel uit. Worden t er vier per uur, dan ga ik naar een andere zender en ik denk velen met mij. De luisteraar opvoeden? Deze luisteraar heeft daar helemaal geen zin in.

 26. dj

  er moet hiphop dancehall latinhouse regaton muziek op 3fm

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.