Gezicht Erik Mouthaan te scheef voor Half Acht Nieuws

Foto: RTLHet gezicht van Erik Mouthaan is te scheef voor de presentatie van het Half Acht Nieuws. Dat zegt de Amerika-correspondent in Volkskrant. Mouthaan is niet gepolst om Rick Nieman op te volgen als presentator. “Er waren mensen die zeiden dat ik ervoor moest gaan. Als RTL me had gevraagd auditie te doen, was ik zeker langsgekomen. Al denk ik niet dat het voor mij de beste rol is. Mijn ene wenkbrauw zit veel hoger dan de andere, mijn gezicht is hartstikke asymmetrisch.

Het is helemaal niet fijn om de hele tijd tegen een asymmetrisch gezicht aan te kijken. “Dat werkt niet goed op tv. Als verslaggever kom ik daar nog wel mee weg. Maar als presentator? Ik zie het mezelf niet doen, laat ik het zo zeggen.”

Mouthaan hoopt voorlopig nog even correspondent te blijven. “Ik zit er op dit moment niet op te wachten terug naar Hilversum te gaan. Ik zeg niet dat ik eeuwig bij RTL moet blijven, of op deze plek. Maar ik vind het wel heel leuk om in het buitenland te wonen en om in Amerika te werken.”

Dit jaar zit ik tien jaar in New York. Mijn contract loopt af, dus mijn baas en ik gaan in gesprek, zoals dat heet. We hebben laatst al gesproken over de toekomst. Ik heb niet het gevoel dat er binnen RTL aan mijn stoelpoten wordt gezaagd. Al weet ik goed dat iedereen deze plek wil.”

Het Volkskrant-interview met Mouthaan kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen