Gezicht Erik Mouthaan te scheef voor Half Acht Nieuws

Geplaatst op vr 29 jan 2016 om 14:32

Foto: RTLHet gezicht van Erik Mouthaan is te scheef voor de presentatie van het Half Acht Nieuws. Dat zegt de Amerika-correspondent in Volkskrant. Mouthaan is niet gepolst om Rick Nieman op te volgen als presentator. “Er waren mensen die zeiden dat ik ervoor moest gaan. Als RTL me had gevraagd auditie te doen, was ik zeker langsgekomen. Al denk ik niet dat het voor mij de beste rol is. Mijn ene wenkbrauw zit veel hoger dan de andere, mijn gezicht is hartstikke asymmetrisch.

Het is helemaal niet fijn om de hele tijd tegen een asymmetrisch gezicht aan te kijken. “Dat werkt niet goed op tv. Als verslaggever kom ik daar nog wel mee weg. Maar als presentator? Ik zie het mezelf niet doen, laat ik het zo zeggen.”

Mouthaan hoopt voorlopig nog even correspondent te blijven. “Ik zit er op dit moment niet op te wachten terug naar Hilversum te gaan. Ik zeg niet dat ik eeuwig bij RTL moet blijven, of op deze plek. Maar ik vind het wel heel leuk om in het buitenland te wonen en om in Amerika te werken.”

Dit jaar zit ik tien jaar in New York. Mijn contract loopt af, dus mijn baas en ik gaan in gesprek, zoals dat heet. We hebben laatst al gesproken over de toekomst. Ik heb niet het gevoel dat er binnen RTL aan mijn stoelpoten wordt gezaagd. Al weet ik goed dat iedereen deze plek wil.”

Het Volkskrant-interview met Mouthaan kunt u lezen via Blendle.
9 Reacties op “Gezicht Erik Mouthaan te scheef voor Half Acht Nieuws”


 1. Ans

  Klopt, dat leidt inderdaad af bij hem.

 2. Televisiefreaks

  Met een mooie vergoeding voor zijn verblijfskosten aldaar en een dik salaris willen veel verslaggevers graag net Erik ruilen.

 3. xander

  de broer van Roel van Velsen.

 4. Zucht

  Jezus, wat een onzin. Moet je voor de gein eens opletten hoeveel mensen een scheef gezicht hebben op tv. Het is dat ik er eens op heb gelet, anders was het me niet eens opgevallen. Kijk vanavond eens naar de ogen van Jinek bijvoorbeeld. Gezeur.

 5. Mårtïjn

  Inderdaad een lelijke breedbekkikker. Ik zap altijd meteen weg als ik zijn ponum zie. Blijf lekker in de USA en niet in de presentatorstoel.

 6. echtwaar

  Dat ziet er inderdaad niet uit, dat gezicht van Erik Mouthaan. Of hij moet z’n mond houden natuurlijk, maar dat is wat lastig voor een nieuwslezer.

 7. variabel

  Inderdaad moet je eens dubbel goed kijken naar elk gezicht dat op TV komt. Man oh man, wat ’n facies! Daar is dit gezicht nog heilig bij. Mouthaan moet daar geen aandacht meer op focussen. Je spreekt goed, je bent gewoon goed. So, who’s next?

 8. Daantje

  Ze kunnen niet allemaal zo symmetrisch zijn zoals ik ben. Als je een gespiegelde foto van mij naast een gewone foto zet ziet niemand een verschil.
  Bij de meesten kun je dan wel ‘zoek de 7 verschillen’ spelen.
  Mijn moeder vindt mij ook knap. Mijn man zegt er nooit iets over, die is druk met z’n duiven en biljarten.

 9. DOEI

  En hebben jullie het asymmetrische gezicht van Eva Jinnek wel eens gezien.
  Niet te zuinig.
  Daarom doe ik altijd een oog dicht als ze op televisie is.
  Dan zie je er niks van.
  Maar bij Erik moet je gewoon beide ogen zicht doen.
  Nergens last meer van.
  Moet je echt eens proberen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.