Linda-baas Jildou baalt dat ze gala heeft gemist

Tijdschriftster Jildou van der Bijl, de baas van het blad Linda, baalt ervan dat ze gisteren het Mercurs Tijdschriftengala liet schieten. Dat zegt ze vandaag op Lindanieuws.nl. Van der Bijl was er niet, maar won de meest prestigieuze prijs: de Mercur d’Or LOF, een oeuvreprijs. “Mariëlle (zakelijk directeur van Linda, red.) en ik waren wel van plan om te gaan, even ons gezicht laten zien. Maar ik ben net terug van een congres in San Francisco, dus elke ochtend ben ik om vijf uur klaarwakker.

Vind je het erg als ik vanavond niet meega?, vroeg ik Mariëlle. Nou, nee, ze snapte het wel. Gisteravond ben ik om half acht naar bed gegaan, tegelijk met mijn kleuterdochter.”

Terwijl ze een grote prijs won, lag Van der Bijl lekker te knorren. Tot ze om 21.30 uur even wakker werd. “Toen zag ik ineens dat mensen zich op Twitter afvroegen: ‘Jildou, waar ben je?’ Glamour-hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp, die de prijs voor beste hoofdredacteur won, twitterde: ‘Je wint de mooiste prijs en je bent er niet!’

Van der Bijl is trots en verguld. “In je werkende leven is dit de mooiste prijs die je kunt krijgen. Die waardering van vakgenoten is bijna ontroerend. Waanzinnig!

Ik vind het wel héél erg jammer dat ik niet bij de uitreiking was. Als ik dit had geweten had ik me wel over mijn moeheid heen gezet, mijn wallen laten wegwerken, klapwimpers opgeplakt en een feestjurk aangetrokken.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen