Albert Verlinde verklaart dalende kijkcijfers Boulevard

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde denkt dat de dalende kijkcijfers van RTL Boulevard te maken hebben met twee factoren. Dat zegt hij vandaag in het AD. RTL Boulevard, dat sinds 2014 rechtstreeks concurreert met tv-hit De Wereld Draait Door, is minder populair geworden. “Dat heeft te maken met de concurrentie op dat tijdstip en met het veranderde kijkgedrag. Je ziet overal de kijkcijfers teruglopen. Diensten als Netflix rukken op. Vooral programma’s die zich op jongeren richten hebben daar last van“, zegt hij.

Als de kijkcijfers van Boulevard in hetzelfde tempo blijven afnemen, is er over een paar jaar weinig over van de hit van weleer. En wellicht helemaal als Verlinde opstapt. “Ik heb nog anderhalf jaar een contract. Daarna weet ik het niet.

Het lijkt erop dat Verlinde twijfelt over zijn toekomst bij de showrubriek. “Ik weet het op dit moment oprecht niet. Ik vind het programma nog hartstikke leuk, jaag nog net zo fanatiek achter scoops aan.

Maar wie weet zeg ik over een jaar: het is tijd om wat meer aan mezelf toe te komen. Het kan allemaal.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen