Arabische versie The Voice Kids op komst

Foto: AVROEr is een Arabische versie op komst van John de Mols hitshow The Voice Kids. Dat heeft producent Talpa vandaag laten weten. De Arabische versie van The Voice Kids volgt op het ‘enorme succes’ van The Voice in de Arabisch sprekende wereld. Waar de volwassenenversie in het Midden-Oosten door een buitenproducent wordt gemaakt, zal de juniorversie de eerste zelfstandige opdracht voor Talpa Middle East worden, de Talpa-vestiging die eind 2014 in Dubai werd geopend.

The Voice Kids wordt vanaf 2016 rechtstreeks uitgezonden in 23 Arabisch sprekende landen en zal beschikbaar zijn voor Arabisch sprekenden overal ter wereld.

In 2012 was The Voice Kids voor het eerst in Nederland te zien, maar de show kent inmiddels 28 verschillende lokale versies. Het programma, dat overal op prime time wordt uitgezonden, is op eigen kracht zo sterk, dat het minstens zo succesvol blijkt te zijn als de wereldhit The Voice.

Op de Filipijnen is The Voice Kids, met een marktaandeel van 60 procent en 5,3 miljoen kijkers, het best scorende programma dat ooit op tv-zender ABS-CBN is uitgezonden.

In de VS is La Voz Kids nog altijd de nummer één van de Spaanstalige televisie op de zondagavond van Telemundo. En bij Telecinco in Spanje zorgen de miljoenen kijkers ervoor dat het programma de best bekeken entertainmentshow sinds 2005 is.

De eerste uitzending van de Australische The Voice Kids op Nine Network in 2014 scoorde met 1,65 miljoen kijkers voor lokale begrippen spectaculair hoog.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen