Albert Verlinde: ‘Geen paniek bij RTL Boulevard’

Het rommelt helemaal niet achter de schermen van RTL Boulevard, zoals het AD beweert. Dat heeft showdeskundige Albert Verlinde vandaag laten weten op Radio 538. Het AD meent dat er wat paniek is bij RTL 4, omdat de kijkcijfers van RTL Boulevard zijn gedaald en de gemiddelde leeftijd van de kijker hoger wordt. “Er is helemaal geen probleem“, reageert Verlinde. “Eens in de zoveel tijd stellen we het een beetje bij, maar het nemen van rigoureuze stappen gebeurt eigenlijk nooit.” 

RTL Boulevard zou na de zomer vernieuwd terugkomen, maar dat valt volgens Verlinde wel mee. “Als je iets rigoureus gaat aanpakken, dan denken mensen ‘dat is ons Boulevard niet meer’. Veranderingen in rubrieken en deskundigen zijn altijd heel klein. Dat gebeurt ook constant. Dat moet de redactie ook weten en daarom krijgen ze regelmatig een update.

Het klopt volgens Verlinde wel dat de kijkcijfers ooit beter zijn geweest. “Na de zomer hebben we een tijdje gedacht: wat gebeurt er nu? Het voordeel van een dagelijks programma is dat je het een beetje bijstelt. Dan draai je aan wat knopjes.”

Zo wil Verlinde geen ordinaire showbizzrellen in het programma. “We hebben bijvoorbeeld de beslissing genomen om de hele soap rond Dave en Dries Roelvink niet in Boulevard te behandelen. Dat hebben we een paar maanden geleden al gezegd, dus het is een raar verhaal in het AD, waarin staat dat wij een platform zijn voor hen. Dat is een ander RTL-programma, hun soap.

Het is ook niet zo dat RTL Boulevard tegenwoordig onderwerpen moet verdelen met RTL Late Night, aldus Verlinde. “Dat deden we in het begin, maar toen hebben we gezegd: elk programma moet het zelf doen. Anders gaan programma’s op elkaar lijken. Programma’s mogen best vechten om gasten. We maken elke dag een ander en eigen programma, dat hoef je niet op elkaar af te stemmen.”

De statistieken in het AD over de ouder wordende RTL Boulevard-kijker, trekt Verlinde zich niet aan. “Ik vind dat altijd een beetje onzin. Je moet een leuk programma maken dat iedereen leuk vindt. Het is een publiek geheim dat jongeren moeilijker te pakken zijn dan oudere kijkers met een kijkritme. Maar ook dat kwam de afgelopen maanden weer op het oude niveau terug. Een storm in een glas water, gelukkig.”

Hij baalt wel van de negatieve berichtgeving. “Het is altijd vervelend. Voor het team is het ook niet leuk.”

Lees ook: ‘Het rommelt bij RTL Boulevard’ (vandaag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen