Forse kritiek op EO-verhaal over ‘genezen’ homo

Geplaatst op Thu 12 Feb 2015 om 13:21

Een interview met een ‘genezen’ homo op de jongerensite van de EO, leidt op sociale media tot forse kritiek, onder meer van BNN-ster Tim Hofman. Dat blijkt uit een rondgang op Twitter. De 19-jarige Thony krijgt van EO’s jongerenplatform Beam een podium om te vertellen over zijn ‘genezing’. “Hij verkleedde zich als vrouw, gebruikte harddrugs, danste op het podium en had het ene vriendje na het andere. Thony was ieder weekend in de meest ordinaire gayclubs te vinden. Totdat God ingreep.

Thony vertelt in het interview over een zeer losbandig leven, uitgaan in seksueel getinte clubs, het dragen van mascara en zijn relaties die een dag na het eerste contact ontstonden. “Zo snel gaat dat in homoland.

De jongen omschrijft een ‘gay lifestyle’ als het opscheren van je haar, het smeren van ‘crème met een kleurtje’, het dragen van make-up en het dragen van handtasjes. “Andere homo’s namen mij als voorbeeld.

Thony: “Ik danste op het podium, verkleedde me als vrouw, gebruikte harddrugs, had het ene vriendje na het andere en ging vreemd. Ik deed letterlijk alles wat God verboden had.

‘Op het juiste moment’ greep God in, zegt hij. “God sprak zo duidelijk tot mij dat ik de relatie moest beëindigen, dat ik het heb gedaan. Nooit zal, kan, mag en wil ik nog een relatie aangaan met iemand van hetzelfde geslacht.”

Reacties

Bespottelijk, vinden mensen op sociale media het verhaal. “Ontspoorde slet ziet het licht en dankt God op zijn blote knietjes. ‘Zo gaat dat in homo-land’. Donder toch op“, twittert Ben.

Lammert is geschrokken. “De EO is weer op de oude weg. Met een verhaal over een genezen homo vol vooroordelen en karikaturen over enge homo’s.

Daar denkt Jasper hetzelfde over. “Wat een goedkope lage manier om met geforceerde evangelische blijheid op een vileine manier af te geven op homo’s.

BNN-ster Tim Hofman steunt zijn medetwitteraars. “EO verspreidt leugens van ons belastinggeld. Gods bestaan is nooit bewezen en van homo kan je niet genezen.

Het interview met Thony is te lezen op de EO-site.
18 Reacties op “Forse kritiek op EO-verhaal over ‘genezen’ homo”


 1. MARCO

  Hahaha Thony gelooft in sprookjes blijkbaar en de EO ook !

 2. Daan

  Zoals gewoonlijk wordt er weer veel te snel gereageerd, aangezien de mensen tegenwoordig niet meer goed lezen en ook niet verder nadenken over wat ze lezen. Dit is een site waar je je verhalen kwijt kunt en waar anderen dan weer op mogen reageren. DUS niets geen mening van de EO, maar van een bezoeker van de site van de EO. Dat is heel iets anders Tim en de anderen!

 3. Daan

  Aanvullend voor MC: het is dus GEEN EO-verhaal, maar een verhaal op de EO site.

 4. Niek

  @Daan Het is wel degelijk een artikel vanuit de EO geschreven, het is niet dat deze Thony zelf een bericht heeft geplaatst op de website van de EO, het is een artikel waarop je kan reageren, maar wel echt vanuit de EO.

 5. Jim

  Who The F is Tim?? Wat kan mij zijn mening schelen?

 6. Marcel Versteeg

  Het word bespottelijk gevonden… Wat ik pas bespottelijk vind is dat Thony in het zogenaamde tolerante Nederland zijn verhaal niet mag vertellen op zijn manier en met zijn eigen beleving en woorden!

 7. @fruitcake

  Is er nou ook eens iemand blij voor die jongen !?

 8. jansen

  Op diezelfde site staat ook dit verhaal

  http://www.eo.nl/beam/media/item/van-achter-de-kast/

 9. B

  Take me to church!

 10. Luuk

  Dat hele artikel staat tussen aanhalingstekens. Het is een interview, en de uitlatingen zijn voor rekening van die knul die geïnterviewd is. De EO zelf doet geen enkele uitlating in dat artikel. En er staat nota bene een disclaimer onder. Anders doe je even niet zo moeilijk, Tim Hofman.

 11. Jan

  Wat een heftige reacties allemaal! En dat in een vrij land waar vrije meningsuiting hoog in het vaandel staat. Toch? Het wordt zelfs gezien als ‘het recht op beledigen’. Je Suis Charlie, weten we nog? En wat gebeurt er nu? Er wordt een interview geplaatst met een jongen die het e.e.a. heeft meegemaakt in zijn leven. De meeste reacties laten zien, dat men daar niet van gediend is. Maar het is zijn mening toch? Mag hij dat niet vertellen? Moet hij monddood gemaakt worden? En dan worden er stoere woorden gesproken door mensen van BNN. Bijv. Tim Hofman. Die geeft aan de EO geen podium zou mogen bieden aan deze jongen. Want? Want Tim? Ik zal je het antwoord geven: omdat het niet overeenkomt met jouw mening. Iedereen mag vrij zijn in wat hij doet, toch?. Maar … deze jongen dan weer niet. Heel vreemd. Een beetje schijnheilig ook (en laat dat ‘beetje’ maar weg). En dat terwijl BNN het podium biedt aan de meest vreemde figuren, die drank en drugs verheerlijken. Goed voor de jeugd, toch Tim? We zijn toch allemaal vrije wezens? Dus nogmaals. Wat is het punt van al die mensen die zo heftig reageren? Vrijheid van pers, vrijheid van meningsuiting? Of toch niet. Kijk eens in de spiegel, zou ik zeggen. Denk eerst eens na, en probeer dan je medemens eens op een eerlijke manier te benaderen. Ik denk dat dat niet eenvoudig is voor de meeste mensen. Ik wens iedereen dan ook sterkte bij het nadenken over wat vrijheid van meningsuiting nu eigenlijk is. Je suis …

 12. @fruitcake

  jaja , hmm?

 13. ABDE

  Inderdaad. Waarschijnlijk is hij nooit homo geweest maar ging alle partijen af en leefde een “goddeloos” bestaan. Gebeurt wel vaker met gasten die drugs- en/of alcoholverslaafd zijn. Alleen ging deze jongen ook nog eens de gayscene in.
  Uiteindelijk met het besef dat hij helemaal geen echte homo-gevoelens had. En die inkeer kwam door God. En die laatste zin, daar geloof je in of niet.

 14. @fruitcake

  Of niet idd , ik geloof evt wel in god maar niet in het nut er van , mischien iets voor hem.

 15. Paul

  In Madame Tussauds staan ook allemaal homo s . Ook allemaal genezen . Alle stille homo s die bij de EO werken zijn ook genezen . God sprak tot mij .Die Thony weet niet eens wat het woordje God is een afkorting voluit betekend . .Ik ken al dat soort jongens wel . Homo en toch maar met een vrouw gaan trouwen danwel gaan samenhokken en op den duur staan ze int donker achter een boom te rukken . In elke man zit een homo hersencel die slaapt . Wanneer er dan alcohol wordt genuttigd op feestjes enz enz komen altijd weer de homo verhaaltjes bovendrijven . Precies als bij een Pedo die niet te behandelen is . Als een Pedo weer lekkere kindjes ziet lopen op straat slaan zijn hersenen weer op hol .Ooit een Pedo meegemaakt die genezen was .De mens is pas genezen als het weer dood is . Laatst was er ook een Dominee op Amerika die zogenaamd een jonge homo boy had genezen . Wat bleek nou .Die Dominee doet het zelf met jongens . Ik zou zeggen ,ren je rot en lach je rot .

 16. variabel

  Om kort te gaan, Thony was géén homo. Wél ‘n homo-sapiens, maar dat terzijde. Dus geachte betrokkenen, dit was nog niet eens een leuk verhaaltje.

 17. Sanne

  Kan deze talentloze kop van tv af ajb?

 18. M Busschers

  Wat een negatieve reacties.
  Mensen die het woord tolerantie altijd naar eigen behoefte invullen.
  Als deze jongen dit alles zo beleefd, wie zijn wij om daar over te oordelen?!
  We leven in een vrij en democratisch land.
  Als mensen zich druk willen maken over de benarde positie van homosexuelen, kijk dan
  naar tal van islamitische landen. Te erg voor woorden.

  M Busschers Haaksbergen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.