Jan Slagter vindt PvdA onbetrouwbaar

Foto: MAXDe PvdA is aan de beurt in omroepland. Nadat tv-ster Gerard Joling de partij deze week al ‘achterlijk’ noemde, komt Omroep MAX-baas Jan Slagter nu met de kwalificatie ‘onbetrouwbaar’. Dat blijkt uit een interview met de omroepbaas op Spreekbuis.nl. De PvdA beloofde eerder de Publieke Omroep tot 2021 met rust te willen laten, maar steunt nu de plannen van staatssecretaris Sander Dekker. “Ze zijn onbetrouwbaar, dat neem ik ze heel erg kwalijk. Ze hebben ons op het verkeerde been gezet.

Slagter ziet Dekker als de grote vijand. “We hebben te maken – hoe zeg ik dat nu netjes – met een grote tegenstander: de politiek, onder aanvoering van staatssecretaris Sander Dekker, die de publieke omroep wil marginaliseren en naar een smalle publieke omroep wil.”

Een vreselijk plan, vindt hij het. “Het is zeer decadent van Dekker dat hij een publieke omroep voor staat die alleen voor de elite is. De omroepen en NPO treden gelijk op om een brede publieke omroep te behouden, waarin plek is voor amusement.”

Slagter weet niet meer waar hij het zoeken moet. “D66 is net zo erg als de VVD.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen