Floortje Dessing: ‘Discovery is alles aan het opkopen’

Geplaatst op ma 22 dec 2014 om 13:22

Floortje Dessing merkt dat het steeds lastiger wordt om een reisprogramma over unieke mensen te maken. Er wordt op hen gejaagd door omroepen van over de hele wereld. Dat vertelt de tv-ster in VARAgids. Dessing heeft door de jaren heen een goed netwerk opgebouwd. “Maar dan nog“, zegt ze. “Laatst wilden we naar Alaska voor een mooi verhaal, maar toen bleek dat Discovery daar alles aan het opkopen is. Dan horen wij: ‘Sorry, maar ik heb net getekend voor acht afleveringen Discovery.’

Mensen vinden die op bizarre plekken wonen is geen eitje. “Je moet onwaarschijnlijk veel research doen. We bellen en mailen mensen met wie we in verleden hebben gewerkt, we letten op of iemand al eens ergens op televisie is geweest of een boek heeft geschreven.”

Soms heeft Dessing mazzel. “Soms lopen we er gewoon tegenaan. Zo zag ik in Zambia een foto van een gezin in de krant staan dat daar was geweest. Die mensen reizen al veertien jaar de wereld rond in een auto uit 1928 en hebben vier kinderen gekregen onderweg. Over hen maken we een aflevering.”

Dessing zit vol plannen voor 2015. “Ik heb een televisiecamera gekocht, ik wil documentaires gaan maken. En we zijn bezig met een nieuw reisprogramma op NPO 1. Er is nog weinig over te zeggen, maar het zal ongetwijfeld gaan over hoe mooi onze planeet is en welke bijzondere mensen erop wonen.”
2 Reacties op “Floortje Dessing: ‘Discovery is alles aan het opkopen’”


  1. ik

    De kijker betaald

  2. Jacques

    @ik

    Nu maar hopen dat de kijker niet mee heefd betaalt aan jouw opleiding, wand hedt was duidelijk weggegooit geldt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.