Floortje Dessing: ‘Discovery is alles aan het opkopen’

Floortje Dessing merkt dat het steeds lastiger wordt om een reisprogramma over unieke mensen te maken. Er wordt op hen gejaagd door omroepen van over de hele wereld. Dat vertelt de tv-ster in VARAgids. Dessing heeft door de jaren heen een goed netwerk opgebouwd. “Maar dan nog“, zegt ze. “Laatst wilden we naar Alaska voor een mooi verhaal, maar toen bleek dat Discovery daar alles aan het opkopen is. Dan horen wij: ‘Sorry, maar ik heb net getekend voor acht afleveringen Discovery.’

Mensen vinden die op bizarre plekken wonen is geen eitje. “Je moet onwaarschijnlijk veel research doen. We bellen en mailen mensen met wie we in verleden hebben gewerkt, we letten op of iemand al eens ergens op televisie is geweest of een boek heeft geschreven.”

Soms heeft Dessing mazzel. “Soms lopen we er gewoon tegenaan. Zo zag ik in Zambia een foto van een gezin in de krant staan dat daar was geweest. Die mensen reizen al veertien jaar de wereld rond in een auto uit 1928 en hebben vier kinderen gekregen onderweg. Over hen maken we een aflevering.”

Dessing zit vol plannen voor 2015. “Ik heb een televisiecamera gekocht, ik wil documentaires gaan maken. En we zijn bezig met een nieuw reisprogramma op NPO 1. Er is nog weinig over te zeggen, maar het zal ongetwijfeld gaan over hoe mooi onze planeet is en welke bijzondere mensen erop wonen.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen