Nóg een Nederlandse miniserie op SBS 6

Geplaatst op vr 28 nov 2014 om 12:37

De SBS-groep mikt stevig op Nederlands drama. Naast vier nieuwe dramaseries in het voorjaar op Net5 en de tweedelige miniserie Bureau Raampoort in december op SBS 6, komt SBS 6 in januari met nóg een tweedelige serie: Gouden Bergen. Dat heeft de zender vandaag laten weten. Gouden Bergen, van de makers van Divorce en Gooische Vrouwen, speelt zich af in het welgestelde Hollandse dorp Bergen waar zes welvarende vrouwen dreigen af te glijden naar het randje van de afgrond.

In twee afleveringen zetten buurvrouwen en vriendinnen, gespeeld door Plien van Bennekom, Jelka van Houten, Eva Duijvestein, Margo Dames, Tina de Bruin en Fockeline Ouwerkerk, alles op alles om hun rijke status te behouden ondanks de drama’s die hun leven dreigen te verwoesten.

Hun mannen die alle ellende veroorzaken worden gespeeld door Vincent Croiset, Viggo Waas, Diederik Ebbinge en Hajo Bruins.

Met Gouden Bergen investeert SBS 6 opnieuw in Nederlands drama. Na eerdere succesvolle series als Danni Lowinski, Dokter Tinus en Celblok H, hoopt de tv-zender de kijker in dit tweeluik mee te slepen in het luxueuze leven van de Bergense dames.

Gouden Bergen is op woensdag 7 en 14 januari om 20.30 uur te zien bij SBS 6.
21 Reacties op “Nóg een Nederlandse miniserie op SBS 6”


 1. RaarMaarWaar

  Plien!!!!! Yes!!! Geweldige vrouw!! Ik ga zeker kijken!!

 2. Calvin

  Klinkt erg leuk. Hopelijk een succes en dus een vervolg met een heel seizoen.

 3. gtstfites

  21 januari nieuw seizoen Danni Lowinski?

 4. The Clairvoyant

  Een serie van 2 episodes?

  Waar zijn ze mee bezig daar?

 5. Don

  Ik ben hier wel benieuwd naar, goed dat SBS als commerciele zender zo op NL drama inzet, toch een duur genre. Ik ga zeker naar deze serie kijken. Ook Bureau Raampoort lijkt me interessant, alleen ben ik dan weer minder blij met Tim Haars in een hoofdrol.

  Ook benieuwd wat de kijkcijfers van deze twee serie’s zijn. Hopelijk niet net zo’n flop als Verliefd op Ibiza en Rechercheur Ria, al waren die serie’s dan ook redelijk saai en slecht gemaakt, waarbij Rechercheur Ria veel te kinderachtig was.

 6. Don

  @ The Clairvoyant; dit doen ze om te testen of deze twee series aanslaan, een soort dubbele pilot, als t een flop blijkt te zijn hebben ze maar 2 dagen slechte kijkcijfers en niet 10 of 12. Mocht het wel aanslaan, kunnen ze gewoon afleveringen bij bestellen.

  Ik denk dat SBS wat voorzichtiger is geworden, na 2 drama flops nemen ze natuurlijk minder risico. Daarbij zijn dit geen remakes, dus je kunt ook niet uitgaan van kijkcijfers in andere landen, en de serie’s moeten geschreven worden in plaats van vertaald, wat natuurlijk langer duurt en dus duurder is.

 7. gtstfites

  zie foto: O_O

 8. Ano Nieme

  Met al dat negatieve gedoe over SBS moet wel gezegd worden dat ze op de zenders op deze manier toch dingen blijft proberen zoals Nederlands drama. En dat is toch elke keer een financieel risico voor een bedrijf dat niet al te florisant ervoor staat.

 9. The Clairvoyant

  Maar je weet hoe het met series gaat… en zeker bij SBS6.

  Eerste 2 of 3 afleveringen redelijk en daarna stort het in.

  Kijk naar Celblok H… scoorde het vorig seizoen niet een stuk beter?

 10. The Clairvoyant

  @ Ano Nieme.

  Dat is gewoon dom. Drama en groot amusement moeten ze aan RTL en NPO overlaten.

  SBS6 moet gewoon van dat soort programma’s uitzenden zoals ze op zondag doen.

 11. Ano Nieme

  Eehh groot amusement hoort niet bij de NPO. BZV zou zo op SBS kunnen net als muziekfeest op het plein.

  Celblok H scoort ongeveer de cijfers waarmer seizoen 1 ook eindigde de laatste vier weken.
  Verder scoort Dokter Tinus gewoon goed. Als Bureau Raampoort en Gouden Bergen ook die cijfers gaan halen, rond de miljoen, is dat voor SBS een mooi resultaat.

 12. Frits

  Is dat Mien Dobbelsteen op de foto ?

 13. The Clairvoyant

  Voor drama op een grote zender is dat gewoon mager.

 14. Ano Nieme

  Programma”s zoals op zondag blijven er ook gewoon. Bonje, Undercover, Gestalkt etc. Maar hoeveel aftreksels kun je daar nog weer van maken. Hulpprogramma’s daar hangt herl RTL inmiddels ook van aan elkaar

 15. Ano Nieme

  Flikken Maastricht zou overigens ook zo naar SBS kunnen..

 16. The Clairvoyant

  Ja alles zou naar SBS6 kunnen… aangezien die zender nu toch niks voorsteld.

 17. TVkijker34

  @The Clairvoyant , En wat stel jij nu eigenlijk voor?? een grote zeikerd misschien.

 18. Sean

  De synopsis klinkt wel als een combinatie tussen Gooische Vrouwen en dat gezin van de Telfort. Ze komen in Nederland niet echt verder dan politieseries en relationeel drama, is het niet? Jammer.

 19. Wouter

  Waarom zo’n achterlijke foto? Probeert MC daar reacties op te genereren? (Zo ja, dan is dat bij mij iig gelukt. Wat flauw.)

 20. Eukalipta

  Plien is goed, prijs en loof haar.

  Die komt er wel, succes meid, help sbs uit het slop.

  Mijn zegen heb je.

 21. Marc

  Trekt ze nou zo’n raar hoofd of heeft ze dat??
  Ik vond die Bianca Krijgsman bij DWDD ook al steeds zo raar kijken…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.