Carlo Boszhard duikt op in Sotsji-show Arthur Japin

Foto: RTL

Carlo Boszhard levert vanavond ‘een unieke bijdrage’ in het één uur durende protestprogramma Leve Sotsji! van Arthur Japin op Nederland 2. “Hij maakt op creatieve wijze een statement“, aldus een woordvoerster van de VARA. Japin praat een uur lang over de mensenrechten in Rusland, tolerantie in Nederland, homo-zijn, homorechten en homohaat. Dat doet hij naar aanleiding van het nieuws dat hij niet mee kan als homo met de officiële delegatie naar de Spelen in Sotsji. 

Aan het woord komen onder meer COC-voorzitter Tanja Ineke, oud-profvoetballer Arnold Smit, presentator Harm Edens, oud-hoofdredacteur van Opzij Margriet van der Linden en minister Jet Bussemaker.

Japin roept premier Rutte in de uitzending op tot het maken van een zichtbaar statement, zodat de bezorgde Nederlanders, maar vooral de honderdduizenden Russische homo’s en lesbiennes er niet alleen voor staan

Op 18 januari schreef Japin een open brief in de Volkskrant, waarin hij zijn boosheid uitte over de grote delegatie die namens Nederland naar Rusland gaat.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen