Producent RTL 4-show sleept SBS 6 voor rechter

De Duitse tv-producent Red Arrow sleept SBS 6 voor de rechter. Ze is van mening dat het tv-station met een kopie van haar tv-show Married at First Sight komt, terwijl dat programma is bedoeld voor RTL 4. Dat meldt RTL Boulevard. RTL en SBS waren beide in de race voor het Duitse format, maar RTL won de strijd. SBS nam daarna plotseling een soortgelijke show af van Talpa. “Red Arrow is drie weken lang met beide partijen in onderhandeling geweest“, zegt de advocaat van Red Arrow.

SBS, die haar kopie Het Geheim van een Goed Huwelijk noemt, vindt dat zij niet onrechtmatig handelt. “Aangezien het programma Het Geheim van een Goed Huwelijk heel anders zal zijn dan Married at First Sight.

Volgens Red Arrow wil RTL het programma niet uitzenden als SBS met haar kopie komt. “Omdat ze geen rat race met SBS willen.

De rechtbank doet donderdag uitspraak.

In beide shows trouwen kandidaten met een wildvreemde. Daarna moet blijken of ze echt goed bij elkaar passen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen