Producent RTL 4-show sleept SBS 6 voor rechter

Geplaatst op di 29 okt 2013 om 9:30

De Duitse tv-producent Red Arrow sleept SBS 6 voor de rechter. Ze is van mening dat het tv-station met een kopie van haar tv-show Married at First Sight komt, terwijl dat programma is bedoeld voor RTL 4. Dat meldt RTL Boulevard. RTL en SBS waren beide in de race voor het Duitse format, maar RTL won de strijd. SBS nam daarna plotseling een soortgelijke show af van Talpa. “Red Arrow is drie weken lang met beide partijen in onderhandeling geweest“, zegt de advocaat van Red Arrow.

SBS, die haar kopie Het Geheim van een Goed Huwelijk noemt, vindt dat zij niet onrechtmatig handelt. “Aangezien het programma Het Geheim van een Goed Huwelijk heel anders zal zijn dan Married at First Sight.

Volgens Red Arrow wil RTL het programma niet uitzenden als SBS met haar kopie komt. “Omdat ze geen rat race met SBS willen.

De rechtbank doet donderdag uitspraak.

In beide shows trouwen kandidaten met een wildvreemde. Daarna moet blijken of ze echt goed bij elkaar passen.
24 Reacties op “Producent RTL 4-show sleept SBS 6 voor rechter”


 1. @ John

  … Terwijl TALPA gewoon t gejat heeft en aan SBS heeft verteld snel een persbericht uit te sturen, dat weet de hele markt.

  Vind je t gek dat producenten NIET met hun beste ideeën naar SBS gaan??
  Het wordt toch meteen gejat door TALPA.

  Gek he, dat SBS niet scoort..!

 2. Mopperkont

  Dat schijnt weer eens wat ander licht op dat voorgaande artikeltje over Gerstanonononiets. Blijkbaar kopieert hij op het hoogste niveau. Zou die pisn*cht Kwalbert van Boulevard hier ook over gaan zeiken waar zijn vriendje bij zit?

 3. top

  SBS gaat winnen en het als enige uitzenden

 4. Anoniem

  SBS blijft een goedkope kopieerfabriek.

 5. Koos

  Deense tv-producent

 6. k:Alex

  Ik zou het eerder zien als RTL5 show, net als die andere succesvolle nep trouw show.

 7. Anoniem

  Ach RTL kopieert zo vaak wat van de publieken en ook SBS dus waar hebben we het over? Er is op RTL niet 1 programma te zien dat zij voor het eerst hebben gebracht en niet is afgeleid van iets anders. Het hysterische gejank nu kan ook tegen hen gaan werken, zelfs Comedy Kids is niet origineel en dat weet RTL best, stelletje jankerds

 8. Logisch

  TALPA zit hier achter.

 9. Mediaprak

  Talpa betekend “Kopieer” in t Latijns.

 10. JaJa

  Dat weinig meer origineel is, dat is geen verrassing. Kleine aanpassing hier, ander accent daar en je hebt weer een compleet nieuw format. Maar hier maken Talpa en SBS het wel heel erg bont. Eerst onderhandelen, verliezen… en dan prompt aankondigen als een eigen origineel format. Dat gaat wel even een stapje verder.

 11. bart

  dit is in 1 dag gebeurd tijdens de beurs in frankrijk, dat maakt het zo erg. alles wat producenten neerleggen bij sbs gaat iedere week per postzak naar talpa, letterlijk. en die kopieren de leukste ideeen en bieden ze aan bij rtl of kopieren en dan maken voor sbs6. rechtspraak win je bijna nooit op formats

 12. Robert W.

  SBS de imitatiezender van Nederland, ze komen met niets nieuws alleen maar kopiëren van formats. Wat RTL doet is niet kopiëren, zij nemen originele formats die ze voor de Nederlandse markt uitzend klaar maken. Da’s niet imiteren !!! Net als de Voice, Got Talent word ook in meerdere landen uitgezonden, das ff heel wat anders dan wat SBS doet. Die jatten juist ideeën !!!

 13. Marc

  Dit gaat RTL winnen, zonder twijfel. Die hebben een heel sterk verhaal.

 14. Anonymous

  SBS gaat voor de zoveelste keer de mist in.

 15. Van Dale

  “Ze is van mening dat het tv-station met een kopie van haar tv-show Married at First Sight komt”. Gaan we weer! Het is niet stoer of deftig om hier vrouwelijke voornaamwoorden (“ze”, “haar”) te gebruiken. Het is gewoon fout. Het getuigt dus van domheid en het is niets minder dan misplaatste dikdoenerij.

 16. JaJa

  Net als jouw post Van Dale…

 17. Van Dale

  @JaJa

  Kennis van taal kan niet van domheid getuigen, dus ik neem aan dat je het vooral hebt over misplaatste dikdoenerij. Dat is het evenmin. Ik erger me gewoon aan types die de taal verkrachten in de hoop daar hipper, vlotter, deftiger of wat dan ook van over te komen. Als je nu zou zeggen dat ik me druk maak om niks, alla. Maar als je als het dikdoenerij bestempeld, zit je ernaast.

 18. Tonnie

  @Mediaprak

  In het Latijns? Haaaaahahahahaha! Stumperd!

 19. Mark

  SBS is knettergek met al die kopieen van al bestaande programma’s. Dit hierboven gaat RTL natuurlijk ook weer op alle fronten winnen.

 20. Anoniem

  Schaamteloos …

 21. pat

  sbs6 heeft niet door dat ze al een slechte imago hebben en ze het alleen maar erger maken.

 22. Anti-Fox

  Hoe dan ook, ik ga sowieso niet kijken naar dit soort walgelijke programma’s. Dat er nog mensen zijn die menen dat dit uit oprechtheid is bedacht.

 23. BRAAK

  Aanstaande donderdag laat Sanoma zijn werknemers weten wie er allemaal uitvliegen wegens het miljoenenverlies van het wurgcontratc van ene meneer de Mol, bedankt nog Sjon!!!!

 24. BRAAK

  wurgcontract dus

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.