Victor Reinier: ‘Spannend om Angela te regisseren’

Foto: RTLVictor Reinier is buitengewoon trots op de door hem zelf geregisseerde aflevering van Flikken Maastricht, die vanavond te zien is op Nederland 1. Dat vertelt de acteur aan Avrobode. Het was de eerste keer dat Reinier een aflevering van de TROS-politieserie regisseerde. “Gelukkig was de producent tevreden over het resultaat van mijn regiedebuut. De cameraman vond het zelfs een van de beste afleveringen. Daar ben ik natuurlijk hartstikke trots op“, zo laat de 49-jarige acteur weten. 

Volgens Reinier kan de kijker merken dat de aflevering van zijn hand is. “De andere regisseurs werken vaak met een vrij kort script en vullen een aflevering op met shots van Maastricht. Daar is niets mis mee, want het geeft ook rust. Bij mijn aflevering volgen de scenes elkaar snel op;; er zit meer tempo in. Ik hoop dat kijkers daardoor op het puntje van hun stoel zitten.”

Het was best een pittige klus om te regisseren én acteren, vertelt Reinier. “Als je speelt, kun je niet meekijken op een monitor – wat als regisseur wel moet. Ik moest de scenes dus na afloop terugzien en dat is tijdrovend, en die tijd is er niet.

Ook vond ik het best spannend om Angela te regisseren. We zijn altijd collega’s geweest en nu moest ik haar gaan vertellen hoe ze moest spelen. Gelukkig had ze er geen moeite mee.”

Flikken Maastricht is om 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen