Albert Verlinde kraakt Shownieuws volledig af

Albert Verlinde vindt het vernieuwde Shownieuws een heel erg slecht programma. Dat heeft hij laten weten voor de camera van RTL Boulevard. Verlinde vindt zowel de vorm als de inhoud tekort schieten. “Het is ongezellig, het is donker en er zitten mensen die niet echt tot de verbeelding spreken. Waar de deskundigen op zijn uitgezocht weet ik niet. Ze zijn niet uitgezocht op hun deskundigheid en ook niet op hun uitstraling. Wat ze daar doen, weet eigenlijk niemand.” 

Het past volgens Verlinde in het ‘rampjaar’ van SBS 6. “De grootste, grootste fout en blunder die ze hebben gemaakt is om hun eigen Shownieuws, zowel vroeg als laat, te vervangen door een rubriek die nog wel zo heet, maar in niets meer lijkt op wat het was.”

Shownieuws was een van de weinige successen en het is dan onverstandig om eraan te sleutelen, vindt hij. “SBS 6 had altijd half acht en had altijd elf uur. Dat is weg aan het gaan. Ook Hart van Nederland is niet meer wat het was. Ik denk dat ze heel eerlijk terug moeten gaan naar de basis was SBS 6 was.”

De showkenner vindt dat SBS 6 rare keuzes maakt. “Johnny de Mol ging van Veronica naar SBS 6 en dat is als een kanariepiet die je in een tijgerkooi plaatst. Het ziet er niet uit en het scoort ook niet.

SBS 6 moet terug naar: wie zijn we nou? Maak er nou geen dikke pap van met klonten die er niet in horen. Maak er eens een bij elkaar passend gerechtje van.”

De late Shownieuws wordt gepresenteerd door voormalig Boulevard-gezichten Beau van Erven Dorens en Bridget Maasland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen