John van den Heuvel heeft spijt van Holleeder-mail

Foto: Nick van OrmondtJohn van den Heuvel heeft goed spijt van de e-mail die hij dit jaar stuurde aan Willem Holleeder om hem te strikken voor een interview. Dat vertelt het RTL 4-gezicht in TROS Kompas. De e-mail bracht Van den Heuvel dit najaar in ernstige verlegenheid. “Ik leer nog dagelijks. Dat ik geen mails naar Willem Holleeder moet sturen over een interview, bijvoorbeeld. Het bleek lastig uit te leggen dat je als journalist soms bepaalde afspraken maakt om een interview te krijgen.

Van den Heuvel bood Holleeder een vakantievilla aan voor zijn vrienden en familie, en ook mocht hij het interview na afloop naar eigen believen aanpassen. “Als het gaat om gevoelige zaken is er niks mis mee om achteraf te onderhandelen over bepaalde uitspraken in een interview, mits het de strekking van een verhaal niet beïnvloedt.

De journalist kreeg de e-mail om zijn oren van Twan Huys, die veel kritiek kreeg van Van den Heuvel omdat hij Holleeder in College Tour interviewde. “Helaas kwam het niet goed uit de verf en leek het of ik uit jaloezie kritiek leverde op Twan Huys’ interview met Holleeder in College Tour“, jammert Van den Heuvel.

Maar goed, ik geef ook wel eens iemand een draai om z’n oren in Telegraaf-columns. Dan moet je niet zeuren als je zelf een tik krijgt.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen