Gerard Joling kende niet alle kandidaten ijsdansshow

Gerard Joling had van sommige BN’ers in de nieuwe Sterren Dansen op het IJs geen enkel idee wie het waren. Dat bekent de presentator in het AD. Joling windt er geen doekjes om. “Nee. Een aantal kandidaten kende ik echt niet. Maar dat is eigenlijk wel logisch bij een show als deze. Je moet dagelijks ontzettend veel trainen en kilometers maken om tijdens de uitzendingen goed voor de dag te komen. Daar heeft niet iedereen tijd voor. Zeker de populaire artiesten haken af.”

A-sterren laten zich niet strikken. “Dus kom je uit bij mensen die werkloos zijn. Deelnemers die een tijdje buiten beeld waren en het programma zien als middel om hun bekendheid op te vijzelen. Ik geef ze groot gelijk.”

Dat doet niets af aan de show, vindt Joling. “‘Dat wil niet zeggen dat je met hen geen spannende televisie kunt maken. Integendeel. Het gaat in eerste instantie om de prestatie op het ijs.”

“Verder is het ook wel eens goed om anderen dan de voor de hand liggende namen in actie te zien. Zij boren wellicht een nieuw, breder publiek voor ons aan. Want je moet toch ook aan de toekomst denken.”

Sterren Dansen op het IJs trapt op 1 januari een nieuw seizoen af.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen