Stacey Rookhuizen mogelijk in talentenjacht SBS 6

Geplaatst op do 29 nov 2012 om 10:03

Foto: Mike van den ToornStacey Rookhuizen ontkent niet dat ze plaats gaat nemen in de jury van de nieuwe talentenjacht The Next Pop Talent op SBS 6. Dat was woensdag te zien in RTL Boulevard. Hoewel ze uit de jury van RTL 4’s X Factor is gezet, maakt Rookhuizen zich geen zorgen. “Er zijn gelukkig meer jurytafels in Nederland“, liet ze weten. Als wordt gevraagd of dat een overstap naar SBS betekent, zegt ze: “Daar kan ik niets over zeggen. Gelukkig heb ik naast jureren ook genoeg andere leuke klussen.

Rookhuizen keert net als Eric van Tijn niet terug bij X Factor. “Ik heb ook geen vast contract, dus ik voelde hem al een beetje hangen. Een paar weken terug werd ik gebeld door Erland. Hij meldde het nieuws. Toen heb ik hem een ‘oelewapper’ genoemd. Ha ha.

Ze zit niet in zak en as. “Aan de andere kant ben ik gelukkig ook al tien jaar zelfstandig ondernemer en freelancer. Ik weet heel goed dat dingen voorbijgaan. Het is wel jammer. Het was gewoon stikgezellig, elk seizoen weer.”

Van Tijn sluit zich daarbij aan. “Je kunt je afvragen waarom ze nou voor Stacey en mij kiezen en niet voor Gordon en Angela, die natuurlijk veel slechter zijn. Ha ha. Ik denk dat er een paar dingen meespelen, bijvoorbeeld dat die een vast contract hebben. Die kun je niet wisselen, al wilde je dolgraag van ze af.”

Overigens is Van Tijn ook beschikbaar voor een plekje in de jury bij SBS 6. “Misschien ga je mij in de jury terugzien. Het zou zo maar kunnen. Er komen allemaal nieuwe programma’s en daar hebben ze juryleden voor nodig. Geen idee.
21 Reacties op “Stacey Rookhuizen mogelijk in talentenjacht SBS 6”


 1. Mopperkont

  Het draait bij al die “talenten”jachten niet om de deelnemers, maar om de 2e of 3e garnituur BN’ers die op deze manier van overbetaalde baantjes worden voorzien. Als je als artiest of anderszins beroemde Nederlander het zo goed doet hoef je niet mee te doen in dit soort vullis. Laten we wel zijn, wat doen Stacey, Gordon of Jeroen van K. nou eigenlijk voor interessants? Het zijn gewoon beroepspanelleden.

 2. Bart V. kijkt tV

  Ach, of je nu bij RTL of bij SBS zit, het maakt kennelijk geen barst uit voor deze juryleden, waarom zou het voor de kijker dan nog wat uitmaken? (Behalve voor #!Michael B.) Allemaal meer van hetzelfde, als je door RTL niet meer wordt ingehuurd, ach misschien belt SBS wel. We zien ook bij RTL zeer regelmatig ene Gerard J. die na een jaar op de SBS strafbank zitten bijna over zijn woorden struikelt hoe blij hij is om nu weer in allerlei programma’s op te draven, waar zijn doelgroep, de Zeeman, Aldi, Bristol, Action klanten, kennelijk op zitten te wachten. SBS zit weer in de lift. Sure. Maar liften kunnen ook naar beneden. Hoe was het ook alweer? Oja, we gaan geen RTL programma’s brengen, maar iets nieuws. Dat zien we dagelijks: Een uur ouwe meuk met Hans Kraay Jr. en daarna een uur weg (zzzzz) misbruikers (zzzz) En wat zegt de leiding? We hebben een sterke seizoen start. (Altijd leuk die pers avondjes in de Rietlanden, een hoop drank voor weinig)

 3. TERMINATOR

  Erland Galjaard een oelewapper ? Dat is nog netjes uitgedrukt. Wat hij met 4 zenders presteert is buitengewoon zwak, hij kan zich alleen overeind houden met de Mol Terreur zoals IHVH en The Voice, de rest kan ook zo de prullenbak in. Nul inhoud, nul creativiteit, zo veel mogelijk drijvend op kopiëren van anderen, zoals trouwens alle commerciële zenders doen. Het lijkt nergens op en zelfs dat is nog een te hoge kwalificatie.

 4. Pistare

  TERMINATOR , ik ben blij dat wat er echt toe doet… de adverteerders , er anders over denken. ;-)

  Die kijkcijfers, inhoudelijke programma’s, leuke bekende Nederlanders die wij allemaal zo geweldig vinden interesseert ze geen hol, puur marktaandelen.

 5. Bill

  Stacey Rukhuizen.

 6. zo maar

  Galjaard een oelewapper? Hij heeft de uitgewoonde bende die van Westerloo sr. had achtergelaten bij RTL zeer goed opgeknapt. Zenders programmeren is heel erg moeilijk en misschien dat een handvol mensen dat kan. Galjaard kan dat heel erg goed. Bij SBS bijvoorbeeld hebben ze niemand die dat kan. (Westerloo jr en J. de Mol incluis).
  En een commerciële omroep staat en valt bij marktaandelen in de doelgroep en niet
  of Terminator de programma’s al dan niet goed vind. Gewoon petje af voor wat
  Galjaard heeft bereikt en niet zo zuur doen.

 7. Peter

  Hebben ze die naam nou in 1keer veranderd ofzo? Een paar weken geleden heette het nog the Next Popstar, toch?

 8. Robin D.

  @peter: daar kwam er rechtszaak over en het verzoek naar SBS om de naam te veranderen. ;)

 9. Yeah

  Wat een originaliteit toch weer bij SBS
  Na het jatten van shows gaan ze nu verder met het jatten/overnemen van juryleden

 10. Frenkie

  @zo maar: Grappig dat je dat zegt. Volgens mij heeft RTL5 het succes enkel en alleen te danken aan de inspanningen van R. van Westerloo. En nu hij daar weg is, zijn volgens mij de kijkcijfers van deze zender als een pudding in elkaar gestort. Of zie jij dat anders?

 11. ton

  STACEY FOREVER!!!!!!

 12. Beck

  Kan het kloppen dat ik die Stacey ook altijd na middernacht op tv haar blοte snee zie showen met zo’n telefοοnnummer eronder??

 13. zo maar

  Frenkie. Ik denk dat van Westerloo bij SBS laat zien dat het succes bij RTL voor een (groot) deel ook kwam van de mensen om hem heen. Maar of je nou RTL-5 wel of niet
  als Westerloo verdienste wil zien, moet je gewoon constateren dat Galjaard de zaak
  na Westerloo senior behoorlijk op de rails heeft gekregen, of je de programma’s nou
  goed vindt of niet. Dat was mijn punt. Galjaard is gewoon top in het programmeren van een zender en dat is en hele zeldzame kwaliteit.

 14. Poepsjienees

  Goeie zet van John !

 15. Super Grover

  Terug naar de basis betekent dus meer gericht op de producerende kant van wat een goede artiest nodig heeft (en dat is dus niet per sé een goede stem, want Madonna kan live ook niet zingen maar is wel een mega-ster). Oftewel: producers, managers, enz. in de jury i.p.v. artiesten. Kan wel interessant zijn om te zien. Minder entertainment, meer ‘echtheid’ (want believe me: de platenwereld is keihard)!

 16. Annabel

  Die Stacy is een over het paard getilde dame met veel bombarie werd verteld dat ze op haar 16 e al een platen label had later bleek dit bericht zwaar overdreven te zijn.Stacy is gewoon the girl next door.Maar nu lijkt ze exit.

 17. Delano

  Dit is wat Stacey bedoelde met betere activiteiten…

  Ik vrees dat ze haar talentenbegeleidingsbedrijf steeds meer laat verwateren ten gunste van TV-optredens. Geeft aan dat ze zich volledig heeft laten omkopen door de commerciële en initiatiefloze muziekindustrie.

 18. Ronald

  Ik vraag me nog steeds af welk talent deze mevrouw heeft.
  Als ik Stacey Rookhuzien zeg denk ik aan….

  eheh…
  eh…
  eh…

  sorry ik moet het antwoord schuldig blijven.

 19. Ron

  Jammer. Ik mag Stacey wel.

 20. Paul

  Ron ,wat heeft Stazie ,heeft ze de lotto gewonnen dat jj haar mag .Maggie drin.

 21. Floris

  Voor de meeste BN-ers is jureren, of het nu zingende kinderen zijn of dansjes, gewoon bittere noodzaak. Zo worden ze niet helemaal vergeten en wordt het zwarte gat iets minder groot.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.