Johnny, Leontine en Tooske zakken verder weg

Geplaatst op do 29 nov 2012 om 9:53

De woensdagshows van SBS 6 hebben wederom een nieuw laagterecord te pakken. Zowel Alles is Liefde met Johnny de Mol en Leontine Borsato als Klas van ’89 met Tooske Ragas gleden verder onderuit. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Alles is Liefde noteerde woensdag vanaf half negen ’s avonds een magere score van 378.000 kijkers, terwijl Klas van ’89 direct erna goed was voor 379.000 kijkers. Het betekent een nieuw dieptepunt voor beide programma’s.

Eind oktober begonnen beide programma’s nog hoopvol, voor SBS 6-begrippen. Op Alles is Liefde stemden 628.000 mensen af, terwijl Klas van ’89 toen 684.000 kijkers. Van dat kijkerspubliek is nu respectievelijk 40 en 45 procent afgehaakt.

SBS 6 was woensdag de vijfde zender van Nederland. Gemiddeld genomen is zij de nummer drie.
19 Reacties op “Johnny, Leontine en Tooske zakken verder weg”


 1. Daan

  Het is nog erger omdat de concurrentie deze woensdag echt heel zwak was.

 2. Joost

  Als beide programma’s op Nederland 1 of op RTL4 zouden worden uitgezonden, zouden ze moeiteloos boven het miljoen scoren. Maar ja, SBS6… Gisteravond weer gekeken en het zijn echt prachtige programma’s!

 3. Danny van der Sluys

  Het zijn beide sterke programma’s jammer dat de kijker ze niet weet te vinden…

 4. Mediaprak

  Tja, dat krijg je met kliekjesTV.

 5. Daan

  @ Joost: klopt niet wat je zegt. Ten eerste zijn ze hoger gestart en verliezen ze wekelijks kijkers dat dus niets met de zender van doen heeft. Ten tweede heeft SBS ook titels die wel goed scoren.

 6. Mark II

  altijd lachen… iedere week hier over niewue laagterecords van SBS, waar blijven de laagterecords van RTL 5? Britt en Imke (of zoiets) en dat sportprogramma??

 7. insider

  inderdaad is de berichtgeving op MC als altijd weer behoorlijk gekleurd! joost heeft wel een punt; beide programma’s zitten echt goed in elkaar en zouden op een andere zender ws een stuk beter scoren!

 8. Anja

  En na de laatste uitzending van alles is liefde vrees ik dat er nog meer mensen afhaken.

  Ik denk niet dat ik op de Nederlandse tv ooit een zo’n goedkoop item heb gezien als het item waarin een vrouwtje een mannetje en een kindje doormiddel van tekst borden elkaar vertellen dat ze bij elkaar horen.

  Toen die flauwekul was afgelopen dacht ik ” nu komt het ” nee hoor dat was het :(

 9. iris

  Wordt het geen tijd dat er echte persoonlijkheden,die niet
  de status van BNNer hebben dit soort progamma,s gaan doen ?
  Mensen die niet door middel van hun geldstatus naar voren worden geschoven.
  Mensen met een originele persoonlijkheid.

 10. molly de rat

  Nog 1 keer dan: TOOSKE VAN DE BUIS!!!!!!
  waarom is zij de SBS schoonmaak ontsprongen?

 11. Don

  Joost en insider. Die programma’s zitten helemaal niet goed inelkaar. Ze zijn verschrikkelijk voorspelbaar. En dat is het probleem. Mooi gemaakt met cliche’s. Als deze programma’s op 1 of 4 worden uitgezonden dan zakken ze ook in elkaar. Raar idee dat programma’s niet goed hoeven te zijn als ze maar goed geplaatst worden. Onzin, prietpraat.

 12. Tinus Tulp

  Word hier beetje moe van heb MC wat tegen SBS ? Zo als ik al las hier boven kijk is naar wat RTL programma VI vandaag ? Scoort volgens mijn ook niet britt en yemke scooren ook niet rappers in de sneeuw scoort ook niet

 13. Diana

  Johnny moet gewoon het progamma alleen presenteren,hij maakt het progamma.
  Leotien is een beetje te gemaakt meelevend.Het komt bij haar niet echt over.

 14. Bart V. kijkt tV

  RTL 5 en RTL 7 zijn geen hoofdzenders Tinus Tulp, SBS is dat natuurlijk wel en de jongens en meisjes van de SBS leiding hebben zelf geroepen dat ze allemaal mooie nieuwe programma’s zouden gaan brengen en dat hierdoor SBS weer als een huis gaat staan. We zijn nu 2, 3 maanden onderweg in het winterseizoen en zien meer rommel dan successen. Op zich is dat niet erg, maar dinsdagavond op de pers presentatie geven ze zelf aan dat ze op de goede weg zitten en de boel weer op de rails hebben. Ik heb ze bij RTL niet horen zeggen dat de door jou genoemde programma’s een succes zijn. Johan D. heeft zelf al aangegeven dat als V.I. vandaag niet beter gaat scoren dat hij er dan mee ophoudt.

 15. Annastisia von Beaverhouse

  Leontine mag blijven de rest in ’n beerput aub.

 16. Kris

  Op zich zou dat niet erg hoeven te zijn. Ook in de retail heb je a merken en b merken en huismerken. E die kunnen allemaal naast elkaar leven. Echter SBS wil A zijn en daar zit de kneep. Als je met niet al te goede programma’s komt (en vaak afgeleide programma’s) dan mag je ook niet teveel verwachten.

  Als relatieve buitenstaander, werk in de reclame en heb dus wel belangen, verbaas ik me sowieso hoe gemakkelijk mensen zogenaamd een STER worden zonder een duidelijke usp. In die zin is het niet gek dat veel van de dames en heren presentatoren relatief snel in de vergetelheid kunnen komen. Maar ja wie dan toch steeds een c/d ster (sorry Tooske, Leontine het is niets persoonlijks) naar voren schuift als drager van een prgramma die vraagt dan om problemen.

  Geef nieuwe mensen een kans, test het voor mijn part maar zoek onderscheid. Een tip misschien is om te beginnen met mensen die in ieder geval eigen inhoud hebben. Is het niet dat ze een topperformer, op school hun best hebben gedaan, vaker een boek hebben gelezen of door hun ouders de hele wereld zijn overgesleept. Nu zijn de zenderbazen te afhankelijk van leuke bekkies, charmante uitstraling etc. Maar eigenheid, ho maar.

 17. Floris

  Alles is liefde is toch al eens vertoond bij All you need is love als ik me niet vergis. Johnny de Mol is ook niet echt geloofwaardig daar als koppelaar. Dat kookprogramma heb ik nog nooit gezien.

 18. Max

  Mc zijn rtl zeikerds!

 19. Akke

  Johnny de Mol is absoluut niet op zijn plaats in het programma Alles is liefde. Het lijkt of hij zich geen houding weet te geven. Hij lijkt soms zelfs ongeinteresseerd..
  Leontien is niet geschikt. Ze speelt te vaak een rol..
  Als je presentator van dit soort programma’s wilt zijn moet je wel een échte persoonlijkheid zijn en ook oprecht betrokken bij de deelnemers. Het programma zelf is een herhaling van alle andere dating programma’s /all you need is love & boer zoekt vrouw..
  Wat zou het een verademing zijn om eens wat nieuwe gezichten op de buis te zien. Een frisse wind..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.