‘Annechien Steenhuizen lijkt ingesnoerde SM-meid’

De kleding die Annechien Steenhuizen woensdagavond droeg tijdens het NOS Journaal van zes uur ’s avonds leidde te veel af. Dat schrijft tv-recensent en oud-presentator Frits Bom in zijn column. Het was geen pan, vindt hij. “Annechien leest nieuws. Maar wij horen het niet. De ogen van elke normale kijkconsument scherpen zich op het jasje. Die knoop. Wij praten er thuis over. In elk huis. Het nieuws wordt niet meer geconsumeerd. De wijzer op de schaal van afleiding beukt tegen de tien.”

Volgens Bom een onbegrijpelijke keuze van de presentatrice. “Hoe kun je je zo vastbinden. Het stokt de ademhaling. Misschien is ze zwanger. Nog erger. Dan lijden er twee. Waarom kleedt dat mens zich zo. Waarom. Waarom. Waarom. En wie.”

Intussen maakt Annechien een halve draai naar de weerman. `Het vervolg ontgaat ons weer volledig want vanwege de uitsnede van dit shot en meer nog opnieuw het ingesnoerde lichaam zien we een bolle buik opzwellen die ons andermaal op de gedachte van ‘ze is waarschijnlijk zwanger’, brengt. Zo zijn wij nu eenmaal, datteme daar aan denken. Sorry. Wij kijken immers naar het nieuws.

Een slechte start voor het nieuwe NOS Journaal, dat ‘newsier’ wil zijn. “Wat schuilt er achter dat rare woord waaronder wij moeten begrijpen dat het nieuws nauwelijks meer te volgen is vanwege de onregelmatigheden en bezopen reeksen afleidingen ervan. Dat masochistisch ingesnoerde meiden eerder uitstralen iets met SM te hebben dan met het nieuws.”

Is dit newsier? Zo’n minkukelende hoofdredacteur zou toch moeten worden veroordeeld om zelf een half jaar in zo’n jasje op de redactie te verschijnen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen