Aart Staartjes laat Sesamstraat niet in de steek

Geplaatst op Thu 30 Jun 2011 om 15:55

Aart Staartjes wil graag bij Sesamstraat blijven. Hij heeft er spijt van dat hij in 2009 dreigde met opstappen, toen het kinderprogramma een nieuw uitzendmoment kreeg. Dat vertelt de kindervriend in dagblad Metro. Staartjes is al die jaren gewoon bij Sesamstraat gebleven. “Ik wilde het destijds heel hoog spelen. Ik vond ook dat ik princi- pieel gezien op moest stappen. Toen het besef kwam dat het tijdstip niet ging veranderen, dacht ik: dan maar laf. Ik zou het enorm missen.”

De tv-persoonlijkheid kreeg het uitzendtijdstip niet veranderd. Ook oud-minister Ronald Plasterk van Media lukte dat niet. “Hij vond het ook belachelijk, maar kon er ook niks aan doen. Hij had het gedelegeerd aan de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep, maar die wilde me niet horen.

Zelf is Staartjes na al die jaren nog fan van Sesamstraat. “Ik zou het enorm missen. Ik zit er ook wel eens naar te kijken in Griekenland en dan lach ik heel erg om mijn eigen grappen. Wat dat betreft ben ik een heel dom kind.
TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.