Maurice Wijnen wil meer muzikale dramaseries

Foto: Elvin BoerMaurice Wijnen, theatermaker en jurylid in Popstars, vindt dat er meer muzikale dramaseries van eigen bodem gemaakt moeten worden. Volgens Wijnen is er juist nu veel interesse in met liederen doorspekte televisieprogramma’s. “Ik mis de meer muzikale comedy. Je ziet die slechts bij uitzondering omdat hij nogal duur is om te maken. En toch denk ik dat het Nederlandse publiek eraan toe is. Kijk maar eens hoeveel mensen er naar het theater gaan“, zegt Wijnen in VARAgids.

Over het algemeen is Wijnen tevreden over het drama-aanbod op televisie, ondanks dat zijn eigen SBS 6 het genre volledig links laat liggen. “Het Nederlands drama is met sprongen vooruit gegaan. Penoza en Bernhard, schavuit van Oranje… Het is belangrijk dat die dingen gemaakt kunnen worden.

Wijnen kijkt veel televisie. “De Madiwodovrijdagshow wordt steeds beter. Ik ben ook dol op het grote amusement van de BBC. Strictly Come Dancing, de Britse Dancing with the Stars, is briljant. De Britse jurering is hogeschoolwerk. Iedere oneliner van die 80-jarige presentator Bruce Forsyth is een goede grap. Verder kijk ik dagelijks naar Shownieuws. Het gaat immers over mijn vak. Daarna Pauw & Witteman.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen