NOS Jeugdjournaal krijgt nieuwe presentatrice

Foto: ANP KippaSiham Raijoul wordt toegevoegd aan het presentatieteam van het NOS Jeugdjournaal. Ze is vanaf januari te zien in de nieuwsrubriek. Dat heeft de NOS dinsdag laten weten. Siham spreekt van een droombaan. “Ik werk al een paar jaar achter de schermen bij het Jeugd- journaal. Dat ik het redactiewerk nu mag gaan combineren met presenteren is voor mij een droom die werkelijkheid wordt. Ik heb er veel zin in om kinderen het nieuws ook op het scherm te gaan vertellen“, vertelt ze.

De komst van Siham betekent een uitbreiding van het presentatieteam van het NOS Jeugdjournaal van vier naar vijf personen. De overige vier zijn Pepijn Crone, Milouska Meulens, Rozemarijn Moggré en Tamara Seur. “De vijfde presentator is nodig vanwege de ochteneditie van het NOS Jeugdjournaal die sinds september iedere schooldag te zien is“, zegt een woordvoerder van de NOS.

Siham kwam in 2007 binnen bij het Jeugdjournaal dankzij een stageplek. Sindsdien is ze freelance redacteur bij het kinderprogramma. Vanaf januari werkt Siham volledig voor de NOS. “Ze is journalist, ze is jong en ze weet zich te verplaatsen in de belevingswereld van 10 tot 12 jarigen. Dat ze daarnaast ook nog eens van het scherm spat, is natuurlijk ook belangrijk“, zegt chef Ronald Bartlema van het Jeugdjournaal.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen