Verkeerschaos helpt RTL Nieuws aan kijkcijferrecord

Foto: Nick van OrmondtDe half acht-uitzending van RTL Nieuws trok maandagavond het recordaantal van 1,681 miljoen kijkers. Niet eerder keken er dit tv-seizoen zo veel mensen naar de nieuwsrubriek. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL 4 denkt dat de hoge score te danken is aan de verkeerschaos van maandag, toen de drukste avondspits ooit werd gemeten. Het RTL Nieuws trok dit jaar slechts een keer meer kijkers, namelijk op 8 januari. Toen noteerde de half acht-uitzending ruim 1,7 miljoen kijkers.

Het Achtuurjournaal van concurrent NOS wist maandag overigens nog meer kijkers te boeien. De uitzending op Nederland 1 trok bijna 2,2 miljoen kijkers. Een dag eerder, op zondag, keken er nog 2,9 miljoen mensen naar de nieuwsrubriek van de NOS.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen