Nederland 3 trekt stekker uit talkshow Harm Edens

Nederland 3 trekt na twee seizoenen de stekker uit On Air, de dagelijkse zomer- talkshow van Harm Edens. Er keken te weinig mensen. “Een dagelijkse talk- show in de zomer hebben we een paar keer geprobeerd. En keer op keer bleek dat onvoldoende resultaat op te leveren“, zegt Nederland 3-baas Roek Lips op Radio 1. “De zomer heeft vaak wat minder urgent nieuws. In die zin is het voor een dagelijks programma ook behoorlijk lastig om elke aflevering weer urgent te zijn.

Volgens Lips is het sowieso moeilijk om een zomerse talkshow te lanceren. “Het ontwikkelen van een dagelijks programma kost heel veel tijd en energie. Het duurt weken voor je de vorm gevonden hebt. Voordat je die gevonden hebt, is het alweer afgelopen en gaat het najaarsschema in.”

Liever gaat Lips in 2011 iets langer door met De Wereld Draait Door. “Wellicht zou het een goed idee zijn om wat meer afleveringen van DWDD in de zomer door te zetten. Aan de andere kant heeft zo’n redactie en de presentator ook behoefte aan vakantie.”

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen