Nederland 3 trekt stekker uit talkshow Harm Edens

Geplaatst op Tue 30 Nov 2010 om 16:40

Nederland 3 trekt na twee seizoenen de stekker uit On Air, de dagelijkse zomer- talkshow van Harm Edens. Er keken te weinig mensen. “Een dagelijkse talk- show in de zomer hebben we een paar keer geprobeerd. En keer op keer bleek dat onvoldoende resultaat op te leveren“, zegt Nederland 3-baas Roek Lips op Radio 1. “De zomer heeft vaak wat minder urgent nieuws. In die zin is het voor een dagelijks programma ook behoorlijk lastig om elke aflevering weer urgent te zijn.

Volgens Lips is het sowieso moeilijk om een zomerse talkshow te lanceren. “Het ontwikkelen van een dagelijks programma kost heel veel tijd en energie. Het duurt weken voor je de vorm gevonden hebt. Voordat je die gevonden hebt, is het alweer afgelopen en gaat het najaarsschema in.”

Liever gaat Lips in 2011 iets langer door met De Wereld Draait Door. “Wellicht zou het een goed idee zijn om wat meer afleveringen van DWDD in de zomer door te zetten. Aan de andere kant heeft zo’n redactie en de presentator ook behoefte aan vakantie.”
21 Reacties op “Nederland 3 trekt stekker uit talkshow Harm Edens”


 1. kwikjealex

  Nou, vorig seizoen liep het wel goed, toen het echt op de plaats van DWDD stond (na de flop van DZomerDD)
  Alleen dit jaar was het zo raar geprogrammeerd dat er meer te zien was op andere zenders, dat is jammer.
  Al was Harm niet altijd even scherp met zijn vragen.

 2. Martijn

  Jammer, vond dit veel leuker dan de madiwodovrijdagshow

 3. Janine

  liever gaat Lips……….hoe bedoel u ? liever gaat Lips, de netmanager, door?
  wellicht is het een goed idee dat we ONZE tv programma’s zelf een mochten beslissen ipv Dhr.Lips die het veto heeft!

 4. Michel de B

  Goed idee, Janine. Een beetje zoals bij TV-Lab.

  Hoe dan ook, ik vind het erg jammer. Ik vind dat het gat dat DWDD achterlaat goed moet worden opgevuld. Knevel & Van den Brink kunnen dat toch ook voor Pauw & Witteman?

  Dit seizoen keek ik minder vaak dan vorig seizoen, maar dat had ook met de programmering te maken inderdaad.

  Helaas, helaas, de kijkcijfers hebben weer eens gewonnen.

 5. RICHARD

  rtl 4 kans
  pak hiermee half 11 aan!!!
  harm edems met nog een goeie tafelhoor dagelijkse talkshow van maandag tot donderdag!!!!

 6. Chantal

  Vond het een prettige afwisseling op DWDD. Ik had het idee dat het bij On Air meer om de gasten draaide ipv de presentator en er echt tijd werd genomen voor de gesprekken.Erg jammer. Ik hoop dat Harm Edens snel een ander passend programma krijgt. Misschien idd een goed idee voor zender als RTL om het gat op te vullen waar na Barend en van Dorp nooit iets min of meer vergelijkbaars is gekomen.

 7. kwikjealex

  Reactie op RICHARD:
  Volledig mee eens, dat lijkt mij een slim plan voor RTL

 8. grobber

  Reactie op Chantal:
  Samen met Paul de Leeuw

 9. liesb

  waarom mag paul wel door gaan van meneer loeks?
  omdat hij wel topkijkcijfers haalt?
  misschien een vriendje van hem?
  snap er niets meer van….

 10. Vara-coryfee

  “De zomer heeft minder urgent nieuws”

  Quote van de Week.

 11. Michel

  Nederland 3 is al jaren opzoek naar een goede late night en ik denk dat die de afgelopen jaren al een paar keer een week lang op televisie is geweest.

  Betreft namelijk Serious request tv. Ik denk dat dit precies de sfeer moet zijn die de late night van NED3 moet uitstralen. Dan natuurlijk zonder het goede doel maar met alles van die dag. Gemaakt door meerderre omroepen (vara, bnn, nos, avro, vpro) en met 3FM.

  Hoe moet dat er dan uit zien?

  Van ma t/m vr rond 22.30 een uur lang live vanuit een kroeg of discotheek. Kan ook nog op zaterdag extra lang in aangepaste vorm met veel aandacht voor muziek

  Centrale presentatie: Sopie Hilbrand (bnn) en Art Rooyackers (van net5 naar de vara). Van achter een sta tafel interviewen zij de gasten van die avond en tevens is er ruimte voor optredens en inbreng van het publiek die avond (bv met een discussie) En Sander Lantinga (bnn) of Elisabeth van Nimwegen (vara) als vliegende keep in en om de kroeg/discotheek . Willen de presentatoren binnen reacties van de straat dan staan zij daar om direct reacties te vragen. Ook zijn ze tussen het publiek te vinden en hebben ze meerdere rubrieken verdeeld over de week.

  Verder nieuws reportages van Winfried Baijens Hij leest het nieuws niet op vanaf een autocue maar is er bij) Hij reist de hele dag na het nieuws toe en mocht dat in de loop van de dag wijzigen dan ligt hij dat toe in studio.

  Annemieke Scholaard (3fm) houd je op de hoogte van het allerlaatste popnieuws.

  Gerard Ekdom heeft elke dag een opdracht van de kijkers via internet haalt hij dit dan komt er geld in de goedendoelen pot (voor serious request) haalt hij het niet dan moet die kijker een tegen prestatie doen. Kan ook in wekelijkse vorm in het programma. Verder heeft hij de rubriek Dokter Pop in het programma. (tv versie uit zijn radio show)

  Verder reportages en bijdragen van andere presentatoren van Nederland3 en 3FM en wanneer dat nodig is een live schakeling met Eric Corton en Sharit Uppelschoten van 3voor12 op 3FM over het gesprek van de dag(daar de waan van de nacht geheten). Ook kan er geschakeld worden naar de studio van het Nos journaal op 3.

  Nederland3 presentatoren testen elke dag een baantje. (Dit is tijdens Serious Request met Sander Lantinga maar, die is nu in de studio) Er zijn een hoop jongeren die nog steeds geen baantje hebben dus hier elke dag suggesties van wat misschien leuk zou zijn omte doen)

  Humoristische bijdagen van Droog brood (cabaretduo Bas Hoeflaak en Peter de Wit), Tequila, Fedor van rossum en Peter Sterk (duo wat oa goud/fout filmpjes maakte voor kinderprogramma groot licht van de Kro en bedragen leverd op 101tv), Rubrieken van 3FM vertaald naar tv zoals de rap van de week en Blikvoer tv van Giel en Tuinboonlaan van de Coen en Sanders show.

  Elke dag een collumn van Daniel Arends (cabaretier), Arie Koomen, Joep van Deudekom of van andere andere cabaretiers!

  Elke dag ook reportage van 101tv en de nachtburgemeester

  Verder kan de kijker flink mee doen via mail, telefoon, sms, hyves, facebook en twitter

  Daarna aansluitend Pownews

  Natuurlijk hoeft dit bovenstaande niet allemaal en zijn het slechts suggesties. Heb dit al een keer naar Roek Lips gemaild en hij vond het idee best goed maar, ze gingen al De madiwodovrijdag show doen zei hij.

 12. Michel

  Aan Paul en Filemon is ook gedacht. Ik vind dat er ook een dagelijks realityprogramma moet komen over 12 verschillende jongeren. We volgen zeg maar dagelijks hun leven. 1x in de week komen ze samen in de studio met Paul en Filemon en praten ze over de afgelopen week, verleden, actualiteit en de toekomst. De kijkers en het publiek in de studio mogen ook reageren. Ook op internet zijn de jongeren te volgen.

 13. Daan

  Logische keuze om dit te stoppen. Beide zomerprogramma’s scoorden niet voldoende kijkers en dan kan het geld beter worden besteed.

 14. Paul

  klinkt verdomd goed Michel!!

 15. Remy van B

  Vond On Air wel een luchtige, maar leuke, vervanging voor DWDD. DWDD kan inderdaad wel doorgaan. Wat een onzin drie maanden weg. Van Nieuwkerk kan toch ook twee maanden vervangen worden. De redactie kan ook in delen op vakantie, aangevuld met freelancers/parttimers.

  Meneer Lips maakt wel meer aparte beslissingen, zoals het schrappen van ONM. Zelf was ik geen fan van dat programma, maar als je pretendeert een jongerenzender te zijn, dan moet je geen jongerensoap schrappen.

 16. Pieter

  @Remy: volgens Roek scoorde ONM vooral in de doelgroep 50+ (zie interview Parool vorige week).

  Michel: wat een goeie ideeen! Heb je al contact met een omroep hierover?

 17. mark

  Erg jammer, was nou net een beetje van Madiwodo en een beetje van DWDD, maar dan niet zo gehaast. Zeg maar de Ned. 3 versie van P&W.

 18. Joël

  Dat idee van Michel vind ik wel aantrekkelijk.

 19. bibi

  was best leuk!

 20. erik

  demadiwodovrijdagshow is een ramp. een erg slecht programma, en dat gaat nog zeker 5 jaar door!
  De leeuw zal zijn grote mond wel opzetten en Harm is veel bescheidener.

 21. Michel

  Reactie op Pieter: Ja ik heb het idee in het voorjaar naar BNN gestuurd daar is het niet verder gekomen dan de stagaire van de postkamer. wil waarschijnlijk zelf graag op tv en staat voor andere dingen niet open. Leuke mail. We gaan er niks mee doen (doorsturen ging ze hem ook niet) maar, ze hoopte wel dat ik nog met heel veel plezier naar de programma’s van BNN zou blijven kijken.

  En ook heb ik hem naar Roek Lips gestuurd. Daarvan kreeg ik welliswaar wat laat een mail van terug. Hij zag het wel voor zich en vond het ook wel een goed idee maar, de plannen van De Madiwodovrijdag show waren toen al in een vergevorderd stadium en hij zag daar op dat moment meer in.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.