Eindredacteur presenteert onverwachts De Pelgrimscode

Kefah Allush, de eindredacteur van de Nederland 1-show De Pelgrimscode, moest in augustus tijdens opnames van het programma in Turkije onverwacht het presentatiestokje overnemen van een oververmoeide Manuel Venderbos. In de vierde aflevering maakt Allush donderdag zijn presentatiedebuut. “We hebben eerst geprobeerd Marion Lutke in te laten vliegen. Die heeft direct haar spullen gepakt en stond in Nederland klaar om te vertrekken, maar het lukte niet“, vertelt Allush.

Lutke kon op korte termijn niet overvliegen vanwege regelgeving omtrent visums. “Omdat we door het strakke schema van de productie en BN’ers geen tijd hadden om te wachten, moest er een andere oplossing komen. Toen is besloten dat ik die oplossing was. Eerst als test, maar het werd goed ontvangen“, zegt Allush.

Allush ging als eindredacteur van de Pelgrimscode mee op reis, maar kwam terug als één van de presentatoren. Hij verzorgde uiteindelijk de presentatie van aflevering vier, vijf en zes. “Als de kandidaten in aflevering zeven het heilige land Israël bereiken, is Marion Lutke wél hun gastvrouw. Door deze onverwachte wending krijgt het programma in elk land een andere gastheer/vrouw“, vertelt een zegsvrouw van de EO.

De Pelgrimscode is elke donderdag te zien op Nederland 1.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen