Hans van Willigenburg geen fan van Koffietijd

Foto: Laura OldenbroekHans van Willigenburg, die jarenlang samen met Mireille Bekooij het gezicht was van Koffietijd, is geen vaste kijker van de nieuwe versie van de RTL-show. Hij heeft het programma met Loretta Schrijver en Quinty Trustfull nog maar een paar keer gezien. “Ik kan er niet veel over zeggen, want ik heb er nauwelijks van wat gezien. Ik heb de eerste paar keer even gekeken en vorige week vijf minuten. Dat is het. Ik ben niet meer zo dol op televisie. Ik verveel me er zo bij“, zegt Van Willigenburg.

Van Willigenburg keerde in 2006 eenmalig samen met Bekooij terug op de buis voor een eenmalige Koffietijd voor het goede doel. “Sinds het einde van Koffietijd zijn er nog een paar uitzendingen geweest voor het goede doel. Die heb ik een keer gedaan nog. Daar wilden ze alsmaar mee doorgaan. Toen zei ik dat je dat niet ieder jaar kan doen. De keren daarop heb ik het niet meer gedaan. Dat hebben zij opgevat alsof ik voorgoed met Koffietijd heb afgerekend. Dat is iets anders.”

De presentator wordt nog dagelijks herinnerd aan Koffietijd. “Ik woon midden in Amsterdam en daar kom ik veel mensen tegen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik wel vier keer per dag wordt toegezongen met de Koffietijd-tune. Nooit zeggen de mensen: ‘Waarom doet u het nu niet meer?’ Volgens mij weten ze nooit echt dat het er weer is. Ze hebben het alleen over het vorige.”

Hij mist televisie nauwelijks. “Ik zie bijna niets meer. Als ik thuis kom, zet ik de radio op. Dan kijk ik het nieuws van zes uur. Er zijn nog wat series, maar verder niets.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen